El Cau de Valls comença els actes de celebració del 60è aniversari

Avui se celebra la taula rodona "Escoltisme i compromís Local", a les 19.30h a la Sala d'Actes de l'Institut d'Estudis Vallencs

17 noviembre 2017 08:28 | Actualizado a 17 noviembre 2017 08:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela (Cau de Valls) comença els actes del 60è aniversari de l'entitat aquest divendres. Ho fa amb una taula rodona: "Escoltisme i compromís Local", a les 19.30h a la Sala d'Actes de l'Institut d'Estudis Vallencs. A més, al llarg de l’acte, es presentaran tots els actes de celebració del 60è aniversari que es realitzaran al llarg del curs escolar.

La taula rodona comptarà amb persones que, en l'actualitat o al llarg dels seixanta anys, han tingut un paper important en l'escoltisme local i català, els quals conversaran sobre l'impacte que una entitat de lleure educatiu pot tenir en una comunitat de grandària mitja, com és la ciutat de Valls.

L’acte compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, VallsGenera, l’Institut d’Estudis Vallencs i la Universitat Rovira i Virgili.

Els ponents seran:

-          Elena Sastre, Comissària de la Demarcació de Tarragona.

-          Tomàs Genís, Comissari Internacional.

-          Ester Huguet, excap del Cau de Valls i exresponsable pedagògica de DEM Tarragona. Exformadora de Foca 1.

-          Xavi Anglès, fundador de l'AEiG Fent Camí (Tarragona) i membre de la comissió de redactat del Codi Obert.

El Cau ha estat una constant en el teixit associatiu de la ciutat, transformant-se amb el temps per adaptar-se a la realitat de cada moment, però mantenint-se ferm en l'ensenyança de valors com el respecte, la solidaritat, la cura del medi ambient i l'esperit crític.

Al llarg d'aquests seixanta anys el Cau ha realitzat una tasca important de dinamització del barri Antic, on hi té el seu local; de cohesió social, actuant de punt de trobada d'infants i joves provinents de realitats socials diverses; i d'educació en valors, formant als seus membres perquè tinguin una mirada crítica amb el seu entorn i despertant la seva voluntat d’implicar-se de forma activa en el moviment associatiu vallenc. El pensament del moviment escolta es pot resumir en la frase "deixem el món millor que com l'hem trobat", i des de valls i al llarg de sis dècades, tots els seus membres han treballat en aquest sentit.

El Cau de Valls va ser fundat el 1958, i ha comptat amb el compromís i la dedicació de més de 300 caps, que han treballat per oferir el millor a milers de nens i nenes vallenques que han participat del moviment.

Comentarios
Multimedia Diari