El Centre d’Estudis de la Conca porta 40 anys reivindicant la història de la comarca

L'entitat dita anualment dues publicacions de caràcter acadèmic

16 noviembre 2018 11:03 | Actualizado a 16 noviembre 2018 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre d’Estudis de la Conca està d’enhorabona, ja que enguany celebra el 40è aniversari. L’entitat sense ànim de lucre va néixer per reivindicar i aplegar la història de la comarca.

«En aquell moment vam veure que altres poblacions tenien un centre d’estudis i ho vam veure oportú», explica el president, Josep Maria Grau. Al principi es va fundar com a secció del Museu -Arxiu però ara té estatuts propis i junta separada però la seu social la manté al Museu-Arxiu de Montblanc.

A la Conca de Barberà hi ha tres revistes acadèmiques: L’Aplec de Treballs, que edita el Centre d’Estudis; la revista Podall, que també ho fa la mateixa entitat però és en format digital, i la revista Recull, a Santa Coloma de Queralt.

El Centre d’Estudis de la Conca es finança gràcies als subscriptors que paguen una quota mensual de 20 euros. «Per ara som uns 200 socis», afegeix el president. Molts dels mecenes no viuen a la comarca però tenen un lligam molt estret.

«El factor qualitat és important, ja que interessem a gent de fora», apunta. Un cop l’any editen L’Aplec, on hi ha diferents articles d’investigació. «En valorem la qualitat i la rigorositat i que siguin inèdits». És una manera.

L’entitat també organitza conferències, exposicions.

El president del Centre d’Estudis de la Conca valora positivament la iniciativa i assegura que «volem seguir publicant i editant les diferents revistes: Podall i L’Aplec».

Comentarios
Multimedia Diari