Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Centre de Dia d'Alcover encara la recta final de la construcció

La previsió és inaugurar-lo el proper mes d’octubre. Ha tingut un cost aproximat d’un milió d’euros i ha estat pagat amb recursos propis

Alba Tudó

Whatsapp
Última fase de construcció del nou Centre de Dia, situat al carrer Fonts del Glorieta d’Alcover.  FOTO: cedida

Última fase de construcció del nou Centre de Dia, situat al carrer Fonts del Glorieta d’Alcover. FOTO: cedida

El nou Centre de Dia d’Alcover encara l’última fase de construcció. La previsió és inaugurar-lo a finals del proper mes d’octubre i començar a donar servei al novembre. L’idea al principi era acabar les obres al setembre, però finalment serà a l’octubre. 

L’equipament ha tingut un cost  aproximat d’un milió d’euros i ha estat íntegrament pagat amb recursos propis. Les obres de l’equipament han tardat un any aproximadament. 

Durant els mesos de gener i febrer hi va haver gelades i neu –en aquell moment els obrers tiraven el ciment dels fonaments-. Tot plegat va fer retardar uns dies més la compactació del sòl. «Tot i així les obres van segons el previst», va afirmar l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras.

El nou Centre de Dia és un dels projectes prioritaris de la legislatura i una demanda per la gent d’aquest municipi de l’Alt Camp. «És molt important per al poble d’Alcover, i guanyarem més serveis. El Centre de Dia representarà poder tenir un envelliment digne», va assegurar l’alcalde. El poble actualment compta amb un Centre de Dia, però es troba en condicions pèssimes i s’ha quedat petit pels usuaris.

Un projecte important

El nou Centre de Dia cobrirà les necessitats bàsiques per a la gent gran: lavabos adaptats, servei d’infermeria, zona per descansar i amb televisió, un jardí de 1.000 m2, un gimnàs, entre altres. Es doblarà el nombre d’usuaris –fins ara n’hi havia 25. D’aquestes places, per ara només 20 estaran subvencionades per la Generalitat de Catalunya i 5 seran privades.

En total hi haurà una capacitat fins a 50 places. «Amb aquest nou Centre de Dia doblarem la xifra d’usuaris», va assenyalar Figueras

Per la seva banda l’Ajuntament d’Alcover demana a la Generalitat augmentar la xifra de places ja que asseguren que algunes persones tenen dificultats per pagar-ho o tenen pensions baixes. 

Un 90% dels usuaris són d’Alcover, però alguns venen dels pobles del costat. Compten amb un servei de transport adaptat i que cada dia els va a buscar i portar al seu poble. 

El nou centre de Dia estarà situat a la zona d’equipaments del municipi més en concret al carrer Fonts del Glorieta. 
En aquella àrea hi ha l’escola bressol, l’escola Mare de Déu del Remei, l’escola de música, Ca Cosme, la piscina, entre altres.

També l’Ajuntament d’Alcover destaca la proximitat que els usuaris del Centre de Dia tindran respecte al Centre d’Atenció Primària (CAP), ubicat a uns cinc metres. Això facilitarà l’atenció de les persones i millorarà l’accessibilitat i la rapidesa de l’assistència mèdica.

Un municipi pioner

El municipi d’Alcover va ser pioner en tenir centres de dia a la província de Tarragona. L’actual va ser inaugurat l’octubre de 2002. 

Va néixer com a fruit de la Unió Temporal d’Empreses, entre l’ABS d’Alcover i Gestió Pius Hospital de Valls i amb la col·laboració de l’Ajuntament, finançant les obres del centre.  

L’objectiu de la seva creació és el d’oferir un entorn compensatori de la llar, durant les hores que presta els seus serveis, a les persones grans que lliurement i voluntàriament decideixen assistir-hi.

Fins ara el Centre de Dia estava integrat a la Llar del Jubilat, al carrer de Rodes. Amb el nou equipament deixarà de ser-ho.

Comentarios

Lea También