«El Centre de Dia d'Alcover està pagat amb recursos propis»

Entrevista alcalde d'Alcover. Robert Figueras.El 2015 va decidir entrar en política i encapçalar la llista  d’Alcoverencs pel Canvi. Figueras sempre havia participat en les entitats locals

26 abril 2018 08:38 | Actualizado a 26 abril 2018 08:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Robert Figueras és enginyer tècnic agrícola i pagès de professió. Va treballar en la indústria agropecuària fins a l’any 2015, quan va decidir entrar en política de la mà del grup municipal d’Alcoverencs pel Canvi. Aquesta és una plataforma independent, integrada per persones de diverses ideologies que comparteixen l’interès pel poble.


L’any 2015 li van proposar encapçalar la llista. Fins llavors havia estat desvinculat de la política. Com va viure aquest canvi?
És veritat que jo no estava a dins de la política, no formava part de cap  partit ni estava vinculat a l’Ajuntament, però sí que formava part d’algunes entitats del poble. Això també et vincula amb les ganes de voler participar activament en el municipi. Quan se’m va proposar d’encapçalar la llista d’Alcoverencs pel canvi va ser una forma diferent d’estar vinculat i va ser una gran motivació.


Què li diria a un foraster perquè vingués a viure al municipi?
Alcover és un poble, i aquesta essència no s’ha perdut. Estem ben situats i a prop de tot. També tenim els serveis bàsics i imprescindibles d’un poble (llar d’infants, escola, institut, escola de música, CAP, pavellons, camps de futbol, piscines cobertes, centres de dia, tanatori...). No tenim necessitat d’anar a fora en el nostre dia a dia. En els últims anys hem ampliat els serveis. Tenim una base del 112 a Alcover, això facilita quan hi hagi una emergència que les ambulàncies puguin atendre la gent del municipi al moment.


El centre de dia és el projecte més prioritari? En quin punt es troba?
Completament, és un projecte prioritari. El centre de dia representa poder tenir un envelliment digne al municipi. És un dels projectes socials més importants del municipi. Alcover va ser pioner en tenir centres de dia a la província de Tarragona. Nosaltres hem anat creixent, i ara l’espai que teníem per al centre de dia era deficitari. Era una prioritat fer una nova ubicació. Ara s’hi estan fent les instal·lacions i els últims detalls. Esperem tenir-lo enllestit a la tardor. El nou centre de dia ha costat 1.000.000 € i ha estat íntegrament pagat per recursos propis.


Quins altres projectes tenen en cartera?
La reurbanització del passeig de l’Estació (s’està fent actualment), la futura central de biomassa que ja està adjudicada pels fons Feder  de la Diputació per donar servei d’aigua calenta (piscina, pavelló de les escoles, escola i llar d’infants). I és que l’Ajuntament d’Alcover també forma part dels pactes d’alcaldes per la sostenibilitat (l’objectiu és arribar el 2020 reduint el CO2 de l’atmosfera). Així podrem donar servei a més de la meitat dels edificis públics que tenim al nostre municipi d’aigua calenta. Alguns amb recursos propis, com el centre de dia, i altres, com la reurbanització del passeig de l’estació, mitjançant el PAM i PEXI de la Diputació, i la central de biomassa Feder d’Europa i una part subvencionable de la Diputació, i un altre punt de l’Ajuntament.


En què consisteix la iniciativa Alcover Funciona?
Des d’aquesta legislatura s’ha engegat un projecte de poble. És una eina del municipi i l’objectiu és reduir la taxa d’atur. Estem fent diferents accions que ens han d’ajudar a reduir la taxa d’atur. Tenim una borsa de treball i donem la possibilitat a gent del poble que estan a l’atur però a la vegada no tenen on anar, que puguin trobar les empreses fàcilment i donar sortida a les empreses del poble. També hem incorporat una nova borsa inclusiva dirigida a les persones amb discapacitat per intentar facilitar la recerca a l’hora de buscar feina. També oferim cursos de formació. Volem donar visibilitat al petit comerç local i que no desaparegui, i donar facilitats.

Comentarios
Multimedia Diari