El Centre de Dia de Blancafort obrirà portes després de Sant Joan

L’edifici també inclou el Casal de la Gent Gran i donarà servei a les persones grans dels pobles del voltant

15 junio 2018 08:56 | Actualizado a 15 junio 2018 09:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Centre de Dia de Blancafort entrarà en funcionament el pròxim 25 de juny. Després de deu anys el projecte serà una realitat. I és que l’edifici inclou el Casal de la gent gran i ara també el Centre de Dia. És obra de l’arquitecte Guillem Carrera, i es troba al carrer Parlament de Catalunya, 18 del municipi.


El pressupost total és de més d’un milió d’euros. Un 15% ha estat en recursos propis, i també han rebut diferents subvencions de la Generalitat.
L’alcalde de Blancafort Magí Baltà va explicar que «és un projecte molt important, i feia temps que teníem aquesta demanda». El centre de dia oferirà servei a les persones grans dels pobles del voltant. Per exemple Solivella, Sarral, Rocafort de Queralt, entre d’altres. «Tenim una població envellida i per això impulsem aquests projectes», va afirmar l’alcalde.


A més des del Consell Comarcal hi haurà la possibilitat d’utilitzar el transport que recolliran als avis de casa seva i els portaran al centre de dia.
Hi haurà deu places públiques i quinze d’acreditades amb possibilitat d’ajuts públics. La Fundació Residom que té la sessió delegada d’un any posarà en marxa el Centre de Dia.


12 hores diàries
L’objectiu és oferir atenció al pacient durant 12 hores diàries els 365 dies de l’any. La fundació proposa servei de menjador, atenció domiciliària, tallers d’estimulació cognitiva, gimnàstica de cadira, serveis de fisioteràpia, podologia i servei de psicologia.


«Hem anat fent a poc a poc, ja que és un projecte molt important», va afegir.
La redacció del projecte va començar l’any 2011.
Una dècada després serà una realitat per Blancafort. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa va inaugurar oficialment les instal·lacions el novembre del 2016.
L’obra, dissenyada per l’arquitecte Guillem Carrera, va superar el milió d’euros i en els darrers 4 anys només ha estat en funcionament el Casal de la Gent Gran.
Centre de Dia
El centre de dia és un servei d’acolliment diürn que complementa l’atenció pròpia de l’entorn familiar, amb els objectius d’afavorir la recuperació i el manteniment de l’autonomia personal i social, mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions i proporcionar suport a les famílies en l’atenció a les persones grans dependents.

Comentarios
Multimedia Diari