El Col·legi Santa Teresa de Jesús de Tarragona, un referent en l'educació multilingüe

Els alumnes poden cursar batxillerat dual i obtenir la titulació nord-americana High School, a part de l´espanyola

19 mayo 2017 16:20 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Col·legi Santa Teresa de Jesús obre les portes demà, 18 de febrer, d’11 a 13.30 hores, per donar a conèixer la seva oferta formativa. Les famílies interessades podran visitar les instal·lacions del centre i conèixer en profunditat el projecte educatiu de l’escola situada al centre de Tarragona (Rambla Nova 79). Es podrà sol·licitar una entrevista personalitzada amb els responsables de les diferents etapes educatives.

Es tracta d’un centre educatiu cristià concertat per la Generalitat de Catalunya que ofereix nivells educatius des dels 3 anys fins als 18. El centre compta amb dues línies per curs escolar i fa una aposta clara per les llengües des del segon cicle d’Educació Infantil que continua en Educació Primària, Secundària i Batxillerat.

Al Col·legi Santa Teresa de Jesús destaquen els valors com el treball i l’esforç. Es promou l’esperit competitiu sempre en un entorn que fomenta el treball en equip i amb una molt cuidada atenció a la diversitat. Aposta per la contribució en el desenvolupament humà com a eix transformador de la societat.

Innovació pedagògica i educativa

La innovació pedagògica comença al centre des d’Educació Infantil. Des de fa anys el centre ha incorporat les noves línies pedagògiques en Intel·ligències Múltiples (IMMs) i l’Educació Emocional (EE).

La introducció a la llengua anglesa es fa a P3. El treball de les matemàtiques (ENTUSIASMAT) aconsegueix la curiositat i l’interès per aquests coneixements d’una forma estructurada i motivadora. El treball amb psicomotricitat és fonamental. Els alumnes treballen per projectes, racons –dinàmica didàctica i jocs simbòlics– i utilitzen les TAC.

 

Escola multilingüe

L’escola Teresiana és el primer centre de la ciutat, auditat i acreditat com escola Multilingüe –des del 2011– pel Secretariat d’Escoles Cristianes de Catalunya. A més, ha estat seleccionat entre els 20 millors centres privats i concertats de l’estat espanyol en l’àmbit de l’ensenyament de llengua anglesa.

Va ser a l’octubre del 2013 quan un estudi avalat externament per Pricewaterhouse Coopers va emetre un informe basat en els procediments aplicats segons la norma ISAE 3000.

El centre també ofereix la possibilitat de cursar anglès, alemany i xinès. A més, cada any com a centre examinador de Cambridge ofereix la possibilitat als seus alumnes de presentar-se als exàmens de certificació oficials.

Forta aposta per les TIC

Tanmateix, el projecte de digitalització permet entrar en contacte amb els entorns informàtics dominants en l’actualitat (Microsoft, Apple i Google).

Els alumnes des d’Educació Infantil treballen de forma habitual amb PDIs, iPads, netbooks i chromebooks.

 

Batxillerat dual

Des del novembre del 2013 s’ofereix al centre la possibilitat de cursar batxillerat dual. D’aquesta manera l’alumne obté la titulació espanyola i la nord-americana (High School). Aquest programa està acreditat per la Southern Association of Colleges and Schools, que atorga els mateixos avantatges que un jove nord-americà per cursar estudis universitaris als Estats Units.

Es tracta d’un programa d’excel·lència de gran èxit cursat per més de 50 alumnes al curs 2016-17. Actualment és l’únic centre de Tarragona que ha graduat alumnes (15 el 2016), nombre que l’ha situat en el primer centre de Catalunya per nombre de graduats.

Excel·lents resultats acadèmics

Els alumnes es graduen obtenint el títol GESO i continuen els seus estudis a Batxillerat accedint de forma majoritària a la carrera universitària triada en primera opció.

Comentarios
Multimedia Diari