El Col·legi d’Advocats de Tarragona rep 70 sol·licituds de mediació el 2018, un 28% menys

L'ens vol fer més divulgació entre ciutadans i advocats per resoldre conflictes fora de la via judicial

21 enero 2019 11:33 | Actualizado a 21 enero 2019 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Col·legi d’Advocats de Tarragona (ICAT) va tramitar l’any passat 70 sol·licituds de mediació per resoldre conflictes al marge de la via judicial, prop d’un 28% menys que el 2017.

La institució ho atribueix a una davallada de les sol·licituds, per la qual cosa farà més divulgació d’aquesta opció entre la ciutadania i, alhora, més pedagogia entre el propi col·lectiu d’advocats. L’àmbit familiar, els conflictes veïnals i la resolució dels contractes de lloguer, entre d'altres, són el tipus d’assumptes que solen passar per les mans d’un mediador.

L’ICAT també vol que els jutjats derivin més usuaris a la mediació i, en aquest sentit, posa el focus en els conflictes laborals que es despatxen als jutjats socials.

La presidenta de la Comissió de Mediació de l’ICAT, Estela Martín, ha subratllat que el procés de mediació és més ràpid i més econòmic que la via judicial i, alhora, contribueix a descongestionar els jutjats. La institució ha fet balanç del servei coincidint amb el Dia Europeu de la Mediació, que se celebra aquest dilluns.

Comentarios
Multimedia Diari