Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Concurs de Castells de Tarragona premiarà els millors grups de grallers i timbalers

Es repartiran 2.500 euros en premis

ACN

Whatsapp
Una imatge de la jornada de diumenge de la darrera edició del Concurs de Castells de Tarragona,

Una imatge de la jornada de diumenge de la darrera edició del Concurs de Castells de Tarragona,

L'Ajuntament de Tarragona convoca el segon concurs dels grups de grallers i timbalers en el marc del Concurs de Castells, que premiarà les tres millors colles i que consta de 2.500 euros en premis. Segons informen fonts municipals, l'objectiu dels guardons és reconèixer la tasca d'aquests grups de músics i donar-los un nou impuls perquè es dignifiqui aquest aspecte fonamental del món casteller. Els grups de grallers i timbalers de les 42 colles participants al XXVI Concurs de Castells tindran l'oportunitat de guanyar el seu propi concurs, ja que en aquesta edició també es valorarà la interpretació dels músics a l'hora d'alçar els castells i també d'entrar a plaça. Els criteris de valoració se centraran en dos àmbits: l'estrictament musical -que inclou aspectes com l'afinació, els equilibris de volum entre les diferents veus o l'estil d'execució- i l'execució del castell -on s'analitzarà la precisió en l'execució de l'aleta o del toc de sortida en el moment adequat, entre d'altres.

Un cop acabades cadascuna de les tres actuacions del concurs el jurat anunciarà els tres grups finalistes de la jornada. Els tres primers premis es lliuraran el diumenge 1 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça. El primer premi és de 1.200 euros, inxa d'honor i diploma; el segon, de 800 euros i diploma, i el tercer, de 500 euros i diploma.

El jurat valorarà per igual les colles que utilitzin tant les gralles seques com les dolces o baixes. Serà causa de penalització les colles que utilitzin instruments de percussió no propis a la formació tradicional. El jurat estarà format per músics de reconegut prestigi com Xavier Orriols, Josep Ricard Martí 'Pinyu', David Morlà i Roser Olivé.

La primera edició del concurs de grallers i timbalers es va celebrar al 2012 i en aquella ocasió es va guardonar, 'ex aequo', els grups dels Castellers de Sant Cugat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También