El Consell Comarcal de la Conca de Barberà duplicarà espai després d’adquirir una finca adjacent

Es tracta de Cal Masip, un immoble en venda durant anys i abandonat des del 2003, que ocupa gran part d’una illa en ple call. El projecte, que té un cost 2,3 milions d’euros, està subjecte a l’ajut Feder

23 marzo 2019 08:49 | Actualizado a 23 marzo 2019 08:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà podrà duplicar l’actual espai de la seu, ubicada al Palau Alenyà, a Montblanc, gràcies a la recent adquisició d’una finca annexa. Es tracta de Cal Masip, un immoble en venda durant anys i abandonat des del 2003, que ocupa gran part d’una illa en ple call. L’Ajuntament de Montblanc va comprar la finca i va cedir-la al Consell perquè pogués ampliar les seves dependències i resoldre l’actual manca d’espai. 

És el primer pas d’un projecte ambiciós que s’eleva als 2,3 milions d’euros, i que està subjecte als fons Feder de la Unió Europea, pendents de resoldre’s properament. Si es rep l’ajut -fins al 50% del valor de l’obra- tirarà endavant. En cas contrari, s’aparcarà a l’espera de garantir viabilitat econòmica. L’objectiu del Consell és arranjar-ho a la pròxima legislatura.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha quedat petit. Després d’anys d’intents i negociacions, el projecte d’ampliació de les instal·lacions de l’ens podrà executar-se gràcies a la intervenció del govern de Montblanc, del qual forma part l’actual president del Consell, Francesc Benet. La compra es va tancar per valor de 300.000 euros. I l’espai ara ja és propietat de l’organisme comarcal.

Cal Masip, al número 16 del carrer de Sant Josep, se’l reconeix per una portalada verda amb una persiana abaixada des dels anys setanta. Era l’entrada d’una botiga de queviures -coneguda com Cal Saboner, ja que la família s’havia dedicat a fabricar sabó-, amb una casa annexa i pati interior, de dimensions considerables. Abraça pràcticament tota una illa, on també hi ha un restaurant i el Consell.

De fet, als noranta l’ens comarcal va adquirir part de la propietat per ubicar-hi l’actual seu. Ara la idea és adquirir la resta de la finca que havia estat botiga i habitatge de la nissaga Masip durant un segle i mig. Tècnics municipals que han entrat a l’interior van quedar sorpresos de la conservació de la botiga, pràcticament amb el mateix aspecte que el dia en què els propietaris van abaixar la persiana.

Malgrat l’estat d’abandó, encara preserva la caixa registradora, bàscules, ampolles de vi i productes de neteja i higiene de l’època, d’unes marques que avui en dia que ja no existeixen. 

És per això que l’Ajuntament de Montblanc vol organitzar-hi unes jornades de portes obertes per donar l’oportunitat als montblanquins de veure la botiga per dins. Prèviament, s’assegurarà l’edifici i se sanejaran els accessos.

Comentarios
Multimedia Diari