El Dalí de Valls: 'Haurien d‘haver deixat descansar al gran Dalí'

Entrevista amb l'home que va decidir ser Dalí: "L’any 1989 va morir la meva mare a tres quarts d’una, igual que el Salvador Dalí però en diferent mes"

22 julio 2017 17:46 | Actualizado a 22 julio 2017 17:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

- Què en penses de l’exhumació de Dalí?
-Dalí era un personatge tan gran que l’haurien d’haver deixat descansar. No sé si a ell li hauria agradat tot això. També crec que no era la seva filla. Han sortit informes que diuen que la seva amant era la cantant i actriu, Amanda Lear. Per això no crec que sigui filla seva. De fet la cuidaora de Dalí li ha dit a la “suposada filla” que és una poca- vergonya.  Aquests dies estic una mica trasbalsat amb tots els fets  que estan passanti l’exhumació de l gran Salvador Dalí.. 

- Parlan’s de les teves obres...
- He pintat molts quadres en públic.  Vaig fer una exposició a la Suïssa Francesa, a la ramba de Tarragona, entre altres llocs. He fet 10 peces d’argila però vaig parar. També he pintat quadres a l’oli de 2 metres, amb tinta xina, i aquarel·les úniques. Les pintures les venc.

-Aquí a Valls tothom et coneix...
-Sí, i a l’estranger.   Jo sento a dins el Dalí, parlo com ell, vesteixo com ell. La gent quan em veuen pel carrerem diuen  paraules que jo utilitzo normalment com escarxofes o bròquil. Fins i tot gent d’altres països.

-Quan i perquè vas decidir ser Dalí...
-L’any 1989 va morir la meva mare a tres quarts d’una, igual que el Salvador Dalí però en diferent mes. L’artista va morir el 23 de gener del 1989.  Un dia em vaig afilar la barba i la vaig deixar recte. Sense saber-ho, quan vaig sortir al carrer la gent em deia que m’assemblava a Dalí.. Més tard vaig sentir que era el moment, i volia demostrar el món que volia ser com ell. He visitat els llocs on ell ha pintat com Cadaqués o Port Lligat i conec bé la seva vida. No m’agrada ser cregut, i també sóc seriós quan ho he de ser.

Comentarios
Multimedia Diari