Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Dalí de Valls: "Haurien d‘haver deixat descansar al gran Dalí"

Entrevista amb l'home que va decidir ser Dalí: "L’any 1989 va morir la meva mare a tres quarts d’una, igual que el Salvador Dalí però en diferent mes"

Alba Tudó

Whatsapp
El Dalí de Valls és conegut per molta gent de Valls i fins i tot a l’estranger  Foto: Alba Tudó

El Dalí de Valls és conegut per molta gent de Valls i fins i tot a l’estranger Foto: Alba Tudó

- Què en penses de l’exhumació de Dalí?
-Dalí era un personatge tan gran que l’haurien d’haver deixat descansar. No sé si a ell li hauria agradat tot això. També crec que no era la seva filla. Han sortit informes que diuen que la seva amant era la cantant i actriu, Amanda Lear. Per això no crec que sigui filla seva. De fet la cuidaora de Dalí li ha dit a la “suposada filla” que és una poca- vergonya.  Aquests dies estic una mica trasbalsat amb tots els fets  que estan passanti l’exhumació de l gran Salvador Dalí.. 

- Parlan’s de les teves obres...
- He pintat molts quadres en públic.  Vaig fer una exposició a la Suïssa Francesa, a la ramba de Tarragona, entre altres llocs. He fet 10 peces d’argila però vaig parar. També he pintat quadres a l’oli de 2 metres, amb tinta xina, i aquarel·les úniques. Les pintures les venc.

-Aquí a Valls tothom et coneix...
-Sí, i a l’estranger.   Jo sento a dins el Dalí, parlo com ell, vesteixo com ell. La gent quan em veuen pel carrerem diuen  paraules que jo utilitzo normalment com escarxofes o bròquil. Fins i tot gent d’altres països.

-Quan i perquè vas decidir ser Dalí...
-L’any 1989 va morir la meva mare a tres quarts d’una, igual que el Salvador Dalí però en diferent mes. L’artista va morir el 23 de gener del 1989.  Un dia em vaig afilar la barba i la vaig deixar recte. Sense saber-ho, quan vaig sortir al carrer la gent em deia que m’assemblava a Dalí.. Més tard vaig sentir que era el moment, i volia demostrar el món que volia ser com ell. He visitat els llocs on ell ha pintat com Cadaqués o Port Lligat i conec bé la seva vida. No m’agrada ser cregut, i també sóc seriós quan ho he de ser.

Temas

Comentarios

Lea También