El Danseu Festival de les Piles se celebrarà al carrer amb aforament limitat

La cita, que tindrà lloc del 4 al 6 de setembre a la localitat de la Conca, oferirà espectacles i activitats paral·leles

01 agosto 2020 08:40 | Actualizado a 01 agosto 2020 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La dansa tornarà per vuitè any consecutiu a les Piles de Gaià (Conca de Barberà) amb el Danseu Festival. Degut a les restriccions per la covid-19 l’esdeveniment es concentra entre el 4 i el 6 de setembre amb espectacles al carrer, tot i que tindrà accions paral·leles al larg d’aquest any i el vinent.

Participaran al festival Dansinvitro, Creamoviment, Sound de secà, Labuena Compañía, Tombs Creatius, Joan Català, Las dueñas del balón, Marie Gyselbrecht, Daniel Abreu, La Tristura, IN-motus, Magí Serra i Anamaria Klajnšček i Métrica Bárbara, les dues últimes en el marc del programa de suport a la creació de Fira Tàrrega. L’espectacle Conrear és un dels destacats, una coproducció amb Creamoviment en què participen joves d’entre 12 i 16 anys.

Es reforça la idea de suport a la creació, acompanyant i seguint la pista d’artistes i projectes des de diverses mirades oferint suport econòmic, espais de recerca, residències, comissionant nous projectes, obres audiovisuals o donant veu a artistes en la transició de la interpretació cap a la creació, fent d’aquest programa d’acompanyament una de les branques més importants del festival i que, enguany, ja passa a intervenir en la coproducció de 4 espectacles, 2 d’ells internacionals. Cal destacar Conrear, una de les produccions impulsada aquest any conjuntament amb lacompanyia de la Conca de Barberà, Creamoviment, amb una convocatòria oberta a través de la web del festival per adolescents entre 12 i 16 anys que tenen la oportunitat de formar part d’aquesta creació.

Des de l’organització, celebren seguir formant part de parelles de ball, programa del pla d’impuls de la dansa de la Generalitat de Catalunya, dirigit a festivals i esdeveniments de dansa en territoris rurals o allunyats de grans nuclis, amb l’objectiu de crear un teixit cultural més fort i impulsar la creació i fidelització de nous públics. Així doncs, durant els dies 4, 5 i 6 de setembre les Piles serà de nou l’escenari on tindrà lloc el Danseu Festival.

Ja fa 8 anys que les Piles i el Danseu van de la mà, havent creat un vincle molt especial entre el poble i la dansa, tal com comenta la Regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de les Piles, Carolina Aguirre, «les Piles no hi ha estiu sense Danseu, tot el poble es converteix en escenari i tots ballem».

Els workshops professionals de Danseu Festival consisteixen en una estada de 12 dies en un petit poble envoltat d’àrees naturals, on 25 participants d’arreu del món troben una plataforma d’aprenentatge i creació d’alt nivell amb professors i coreògrafs reconeguts internacionalment, i d’exploració i connexió amb la comunitat i l’entorn rural. Aquest any no serà possible degut a la Covid-19.

Aquesta edició està lligada a luna pandèmia mundial i a temps de molta incertesa, retorna o recorda els valors amb els quals va néixer aquest projecte i que encara els acompanyen: proximitat, qualitat, descentralització i accessibilitat.

Neix l’any 2013

Danseu Festival és el festival internacional de dansa i arts del moviment en context rural. Un esdeveniment d’estiu que celebra anualment la cultura a les Piles, un municipi de només 200 habitants situat a la Conca de Barberà, Catalunya. Una cita que connecta més de 2.000 persones, estudiants d’arts del moviment i gairebé un centenar d’artistes amb la terra i els paisatges rurals. Fundat per Pau Estrem i Nuri Aguilar, l’any 2013, el projecte posa èmfasi en la descentralització de la cultura per crear i fidelitzar nous públics.

Comentarios
Multimedia Diari