El Danseu comptarà amb un programa de residències

El festival de dansa tindrà lloc a les Piles del 9 a l’11 d’agost. Es podran veure dues estrenes absolutes, i dues nacionals

02 agosto 2019 11:20 | Actualizado a 08 agosto 2019 07:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Piles de Gaià (Conca de Barberà) es convertirà per setè any consecutiu, en capital de la dansa. Ho farà en el marc del Danseu Festival, un esdeveniment ja consolidat i que enguany consisteix en una setmana on diferents companyies de dansa estaran en residència al municipi creant noves produccions i tres dies intensos de festival de carrer.

Un any més, la mostra destaca per la seva internacionalització, comptant amb companyies i artistes vinguts d’arreu del món. Així doncs, la programació compta amb sis companyies internacionals: Polònia, Regne Únit, Xile, França, Israel i Finlànida, i tres de l’estat espanyol i set companyies i artistes catalanes.

Nou programa de residències

Per primer cop s’estrena el nou programa de residències ‘Al Camp’, que pretén generar un espai de recerca i creació per a companyies i artistes vinculats a la dansa i al moviment.

S’ofereix un espai de treball, però també es posa la mirada en la projecció del festival al teixit cultural català, esdevenint col·laboradors de produccions que s’estrenaran als circuits de dansa i arts escèniques durant les temporades vinents. «Quatre companyies estaran allotjades a les Piles i a part de treballar amb els seus projectes individuals es pretén que tinguem aquests moments de trobada i definir com pot continuar aquest programa», va dir el director del festival, Pau Estrem, i va afegir que «d’aquesta manera, també volem establir punts de trobada per definir com pot continuar aquest programa i com el Danseu pot recolzar aquests projectes».

Les companyies que formaran part d’aquest primer programa de residència són Ambae, LaBuena Compañía, IN-MOTUS i la Taimada. Per altra banda, per tercer any consecutiu s’aposta per concentrar espectacles i activitats en un format de festival familiar de tres dies, on del 9 a l’11 d’agost es podran veure 13 espectacles de la mà de companyies vingudes de sis països diferents i dos dels quals són estrenes nacionals i dos estrenes absolutes.

Es podran veure actuacions per tots els públics, amb un diumenge amb obres especialment dirigides al públic familiar.

El director artístic del festival, Pau Estrem, va explicar ahir en roda de premsa que «es tracta d’un festival de dansa i moviment en un context rural», i va afegir que «la línia principal del festival és la creació i fidelització de nous públics per la dansa, però fa uns anys que ja parlem d’arts escèniques i la cultura que representa».

El festival donarà el tret de sortida el divendres 9 d’agost a les sis de la tarda.

El director del festival va destacar les estrenes nacionals de ‘Rodadoras’ de la companyia Becky Namgauds, ‘Jamais en retraite’ de Compagnie Zania i les dues estrenes mundials de ‘Rise’ de Wonderground i ‘Oblea’ de La Taimada.

Des de l’organització s’espera que unes 2.000 persones s’apropin al festival Danseu i gaudeixin dels espectacles i actuacions que es faran al municipi.

Comentarios
Multimedia Diari