El Festival de Dixieland de Tarragona mostrarà la part més mediterrània del gènere

Del 16 al 20 de març es podrà gaudir de més de 100 actes musicals que aniran des del jazz manouche fins a la música italiana de Carosone o el cabaret berlinès

19 mayo 2017 20:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El 22è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona posa, enguany, el focus en el jazz i les músiques que es van desenvolupar a Europa a principis del segle XX. Durant cinc dies, del 16 al 20 de març, s'han programat més d'un centenar d'actes musicals que no oblidaran, però, l'origen del certamen, el dixie i el swing que es van crear i popularitzar als Estats Units en aquest mateix període. Les bandes i els artistes que visitaran la ciutat provenen d’Àustria, França, el Regne Unit, Itàlia o Alemanya, i interpretaran melodies i sonoritats que van des del jazz manouche, passant pel cabaret berlinès, fins a la música de Renato Carosone. El tret de sortida el donarà la música del Quintette du Hot Club de France.

Dins del jazz manouche, a més d'aquesta banda francesa hi haurà Tributo a Grappelli o Ménilmontant Swing. També passarà per Tarragona la cantant berlinesa Juliane Heinemann, que estrenarà, en coproducció amb el festival, un viatge extens per l'obra del compositor Kurt Weill.

Amb Carosones es podrà recordar com Renato Carosone va combinar de manera tan singular com reeixida la cançó napolitana i el jazz. I pel que fa al dixieland i el swing, faran parada a la ciutat Marina & The Kats, Matthieu Boré, la Sant Andreu Jazz Band i els granadins Potato Head Jazz Band.

Els músics i les bandes tarragonines que han fet créixer i han crescut amb el festival també tindran un paper fonamental en l'esdeveniment.

Comentarios
Multimedia Diari