El Festival de l’aMt fa 18 anys

Se segueix apostant per l’horari familiar, a més de fer un vermut amb format acústic per anar escalfant els motors 

13 agosto 2017 19:02 | Actualizado a 13 agosto 2017 19:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) compleix la seva majoria d’edat. L’Associació de Músics de Tarragona va néixer l’any 1999 amb la intenció de dinamitzar l’ambient musical de les comarques de Tarragona. L’aMt és una associació de músics, sense ànim de lucre, que intenta aglutinar la major part de membres possible sense distingir en gènere musical o edat d’aquests. Des de fa 18 anys intenta defensar els drets dels músics.

Miguel Ángel Cruz, president de l’Associació de Músics de Tarragona, assegura que l’evolució des dels inicis ha sigut notable, «el festival ha anat rodant d’un lloc a un altre. Vam començar al passeig de les Palmeres, a l’any següent a la Chartreuse, anys més tard al parc del Francolí, el 2010 al carrer Vidal i Barraquer i des de 2013 que estem a la Capsa de Música».

La 18a edició del Festival de l’aMt comença a les 12 del migdia amb el Vermut&Blues als jardins de l’Antiga Tabacalera. L’espectacle musical anirà a càrrec de White Boy White, un guitarrista estatunidenc de blues, cantant i compositor que ofereix una barreja única d’estil Piedmont Finger, Delta, Memphis i Swing. El seu vincle amb Tarragona va sorgir fa 7 anys, quan va fundar el Tarragona Blues Festival.

«Joan Reig aglutina tot el que és l’aMt i Gossos són l’equilibri perfecte entre la melodia i la canya»

A més, el president de l’aMt explica que a diferència d’anys anteriors, aquest s’aposta per un festival amb horari familiar. S’han acotat el nombre de grups per acabar a voltants de les 2 de la matinada. D’aquesta manera tothom pot compaginar els seus horaris i rutina per poder gaudir del festival.

Al vespre, a les 20 hores, a la Capsa de Música, es reinicia el festival amb Setrill, un grup que es caracteritza per l’ska, però que en el seu últim treball ‘Tot és tot’, hi ha pinzellades de reggae i punk.

El següent grup en pujar a l’escenari serà Stone Vibe, actuals guanyadors del concurs musical Reus Sonora. Aquest quartet establert a la capital del Baix Camp ofereix un concert on influències del rock britànic i el blues rock americà marquen el compàs.

Fito Luri serà el tercer en cantar aquesta nit. La seva música permetrà fer un petit breack després de sentir les cançons més mogudes i canyeres de Setrill i Stone Vibe. El públic de la Capsa de Música podrà gaudir de la música d’autor catalana de la mà d’aquest tarragoní amb una experiència de més de 30 anys i 6 discos editats.

Joan Reig, possiblement més conegut per ser el bateria del mític grup Els Pets, és un altre artista convidat al Festival de l’Associació de Músics de Tarragona. Aquest cop ho farà com a vocalista i acompanyat del guitarrista Sergi Esteve. Aquest duo segur que captiva al públic assistent amb les seves versions d’artistes com Lluís Llach, Ovidi Montllor, Serrat, Jacques Brel, Elvis Presley, Creedence Clearwater Revival o Bob Dylan.

I per tancar el 18è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona quina millor forma de fer-ho que amb Gossos, amb el seu últim disc ‘Zenit’. Després de 23 anys de carrera, el grup manresà, torna a arribar a Tarragona per presentar un concert per dedicat per a tota la família on també interpretaran les cançons que els han dut a convertir-se en un dels grups de música catalana de referència en els últims temps.

El Miguel Ángel ho resumeix en: «un festival de música fet per músics», on l’objectiu principal és que músics del territori que pugen per primer cop a un escenari d’aquest tipus tinguin l’oportunitat de fer-ho amb d’altres que ja estan consolidats.

Tot plegat un gran festival amb actuacions d’un nivell propi d’un festival que ja ha assolit la majoria d’edat i no pensa defraudar a aquells que assisteixen des dels inicis ni a d’altres que enguany s’atreveixen a descobrir el Festival de l’Associació de Músics de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari