El Girls’ Day atrau 180 estudiants d’ESO

Amb l’objectiu de despertar la seva vocació enginyera, les noies participen en tallers i una taula rodona amb alumnes de l’ETSE i l’ETSEQ

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un dels tallers mostra el funcionament d’una mà biònica. FOTO: Cedida

Un dels tallers mostra el funcionament d’una mà biònica. FOTO: Cedida

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ), junt amb l’Observatori de la Igualtat, van obrir aquest dimarts les portes dels seus centres, i tornaran a fer-ho el 20 de març, a 180 noies estudiants de tercer d’ESO entre els dos dies per mostrar-los tot allò que es pot fer des de l’enginyeria per respondre als reptes de la societat. 

L’objectiu de la jornada, que ja compta la seva setena edició, és despertar la vocació enginyera d’aquestes noies, ja que és l’àmbit de coneixement de la Universitat amb una menor proporció de noies entre el seu alumnat: les noies són el 17% del total de persones matriculades als diversos graus d’enginyeria, mentre que els nois són el 83%.

Les estudiants van assistir al Girls’ Day aquest dimarts des de deu centres de secundària de la demarcació de Tarragona per veure com és la professió d’enginyera i quines són les titulacions que poden cursar a la URV. I el 20 de març hi participaran deu instituts més. Per això, l’ETSE i l’ETSEQ han organitzat tallers experimentals que han permès a les noies aprendre les utilitats de la impressió 3D, com preparar càpsules de polímer, també s’han posat a la cuina per comprovar les reaccions químiques que es produeixen en els aliments, i han descobert les possibilitats que ofereix el Big Data, el mòbil o la robòtica. 

Les noies també han pogut escoltar l’experiència d’una alumna del grau d’Enginyeria Mecànica i una exalumna del grau d’enginyeria electrònica que actualment treballa a la companyia Lear.

Les diverses activitats que es van dur a terme aquest dimarts al matí al campus Sescelades estan dissenyades per mostrar a les noies la presència de dones professionals en l’enginyeria i la tecnologia, ja que la falta de referents femenins, els estereotips de gènere i la segregació del treball per sexes són alguns dels motius de la desproporció entre nois i noies en els àmbits tècnics.

Temas

Comentarios

Lea También