Más de Tarragona

El Govern demana a l’AEQT arribar a acords en seguretat laboral a la petroquímica

La Generalitat vol que «tornin a seure» a la taula de negociació per signar un document «que permetria poder fer una passa endavant»

ACN

Whatsapp
Imatge de l’accident del passat 14 de gener. FOTO: PERE FERRÉ

Imatge de l’accident del passat 14 de gener. FOTO: PERE FERRÉ

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani (ERC), demana a sindicats i «especialment» a l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) que «tornin a seure a la taula de negociació per signar acords relacionats amb la comissió de seguretat en el treball en l’entorn de la petroquímica de Tarragona».

Segons el representant de l’executiu català, hi ha un «esborrany d’un document que està molt a prop de poder-se signar» entre totes les parts, que permetria fer una «passa» endavant en la prevenció de riscos laborals en aquesta indústria.

«Mirada mancomunada»

«Hem fet mediació i el que volem és que aquesta feina s’acabi mostrant perquè és una manera de donar confiança als veïns i als treballadors del polígon», afirma el conseller. Les declaracions arriben hores després que sindicats i veïns denunciessin que des del mes de setembre no hi ha hagut reunions,. A més, segons els representants dels treballadors, en aquella trobada els representants de l’AEQT «van dir que no s’havien mirat res», amb la qual cosa les converses i els avenços van quedar paralitzats. De fet, a dia d’avui no hi ha data per a la pròxima reunió, i critiquen que «si hi tornés a haver un altre accident tot tornaria a anar igual, ja que «estem igual o pitjor que fa un any», segons van indicar dijous passat els representants de la UGT, CCOO i de la Federació d‘Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT).

Pel conseller, l’esborrany que hi ha damunt la taula «planteja elements que són innovadors», com ara «la mirada mancomunada de tot el polígon entorn de la prevenció de riscos laborals més enllà de la responsabilitat de cada empresa». Un document que s’ha elaborat a partir de les converses entre administració, companyies i sindicats.

Així mateix, El Homrani subratlla que el Departament ha col·laborat «de forma coordinada» amb el cos dels Mossos d’Esquadra i la jutgessa que porta la instrucció de l’accident d’Iqoxe. «Un cop tinguin l’expedient tancat, l’autoritat laboral –que en aquest cas representem– actuarà i de forma contundent si es considera que hi ha responsabilitats», reitera el conseller, a les portes del primer aniversari de l’explosió.

Temas

Comentarios

Lea También