El Govern impulsa mesures per frenar el robatori de garrofes a Tarragona

Entre les noves actuacions per frenar els robatoris en aquesta campanya d'estiu hi haurà el control dels camps i la traçabilitat dels magatzems per assegurar l'origen de les garrofes

10 agosto 2021 15:35 | Actualizado a 10 agosto 2021 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Representants dels departaments d'Interior i d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s'han reunit aquest dimarts amb sindicats agraris i amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya per evitar el robatori de garrofes al Camp de Tarragona durant la campanya d'estiu.

Segons informa el Govern en un comunicat, entre les noves actuacions per frenar el robatori de garrofes en aquesta campanya d'estiu hi ha el control dels camps i la traçabilitat dels magatzems per assegurar l'origen d'aquest producte agrari.

La reunió, en la qual també han participat Mossos d'Esquadra i Agents Rurals, es produeix després de l'increment dels robatoris de garrofes derivat de l'augment de preus que es produeix en aquest producte des de l'any passat, cosa que ha provocat malestar entre els agricultors.

El Departament d'Acció Climàtica ha explicat que les actuacions realitzades durant l'hivern han anat encaminades a la identificació i orientació dels magatzems compradors de garrofes.

Així, al Camp de Tarragona hi ha 35 magatzems de compra d'aquest producte, la majoria cooperatives, de manera que en la campanya d'estiu es farà un seguiment específic per evitar la venda en punts no regularitzats.

També s'incrementaran les mesures de traçabilitat, de manera que haurà de constar en el registre d'entrada de cada lot, a més del nom i la quantitat de garrofa aportada, el codi REGEPA del titular de la parcel·la de procedència del producte.

Aquest codi assegura l'origen del producte i la seva traçabilitat, i ja s'ha informat als magatzems compradors els protocols que hauran de seguir.A més, es faran inspeccions per garantir el compliment d'aquestes mesures durant tota la campanya d'estiu.

Comentarios
Multimedia Diari