El Govern nega el desmantellament del Joan XXIII

Assegura que hi ha un creixement de la seva activitat i manteniment del pressupost

19 mayo 2017 22:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern ha negat que s'estigui desmantellant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona amb la posada en marxa de les Unitats Funcionals Territorials. Un fet que ha justificat amb el creixement de l'activitat del centre així com amb el manteniment del seu pressupost. La col·laboració entre els diferents proveïdors de salut de la ciutat, que es va engegar al juny del 2014, no és en cap cas, han sentenciat, "un consorci encobert", i han desmentit que hi hagi "prestamisme laboral". Ara, quan fa un any de la creació de les unitats, tant l'Institut Català de la Salut (ICS) com Gestió i Prestació de Serveis Sanitaris (GiPSS) i la Xarxa Sanitària Santa Tecla, han valorat molt positivament la seva aliança.

El conveni de col·laboració entre els proveïdors sanitaris de Tarragona s'emmarca en el Pla de Salut del Govern de la Generalitat 2011-2015, i es manté com una línia d'acció en el proper, del 2016 al 2020. Tot plegat amb l'objectiu de coordinar i posar en comú l'experiència dels seus professionals per tal de millorar l'atenció sanitària i sociosanitària a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès.

Amb la creació de les Unitats Funcionals Territorials, però, hi ha hagut molts rumors de la creació d'un consorci, d'una privatització de la sanitat o d'un desmantellament de l'Hospital Joan XXIII. Uns rumors que tant el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, com el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Josep Mercadé, han volgut tallar d'arrel.

D'una banda, Nin ha subratllat que "no és un consorci encobert" ni hi ha "prestamisme laboral". Hi ha "molt bons professionals que es posen d'acord i que permeten avançar", ha indicat el delegat. A la vegada, ha remarcat que amb l'agrupació de serveis es poden "obtenir recursos per ampliar la cartera de serveis".

D'altra banda, Mercadé ha negat que s'estigui desmantellant l'Hospital Joan XXIII. I ho ha justificat amb el fet que s'hagi mantingut el seu pressupost o amb el nombre d'altes que ha gestionat el centre de gener a maig, 303 més que en el mateix període del 2014. En el cas de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla la xifra és de 184 altes menys. "Els que diguin que estem desmantellant Joan XXIII per afavorir un altre hospital", ha aclarit Mercadé, "no és cert". "Joan XXIII està assumint la majoria d'activitat", ha assegurat, així com ha insistit que "la nostra aposta segueix sent potenciar Joan XXIII", ha conclòs.

 

Millores als centres tarragonins

En el marc de la roda de premsa d'aquest dimecres, Pere Àngel Montserrat, gerent de l'ICS Tarragona i Terres de l'Ebre i gerent de GiPSS, ha avançat diverses actuacions de millora en centres tarragonins. Entre altres, destaquen les obres -que tot just s'acaben d'adjudicar i que està previst que comencin al setembre- per habilitar una planta del Centre Sociosanitari Francolí com a centre neuràlgic de rehabilitació; els treballs per acabar de renovar les urgències de l'Hospital Joan XXIII, que es preveu que s'acabin al mes d'abril de l'any que ve; o l'adequació dels sostres de l'edifici B del mateix centre, a més de la renovació de tota la refrigeració de la planta 1.

Comentarios
Multimedia Diari