El Kesse de Tarragona acull una jornada de teatre jove

Aquest espai municipal acull per segon cop el F.A.R.

13 febrero 2018 13:33 | Actualizado a 13 febrero 2018 19:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dissabte 17 de febrer, l’Espai Jove Kesse serà, per segona vegada, l’escenari escollit per portar a terme la jornada F.A.R. Teatre Jove. Un espai formatiu i obert a la reflexió i a la participació de les companyies, grups i joves a títol individual que promoguin formes d’activisme cultural en el camp de les arts plàstiques i especialment en els diferents registres teatrals.

A partir de les 9.30h i fins les 14h, les aules del casal de joves acolliran exercicis teatrals i dinàmiques especialitzades, les quals treballaran a l’entorn de LA INTERACCIÓ AMB EL PÚBLIC com a eix conductor de la jornada.

El teatre pot ser un camí per remoure i transformar coses, vides i persones. Com cuidem en aquest procés la veu, el text i el cos per interactuar amb els públics des de perspectives i escenaris diversos, serà el fil conductor d’aquesta jornada de teatre jove.

Aquest esdeveniment és clau just l’any en que la mostra de teatre jove assoleix 25 anys de trajectòria.

Cal considerar-la com una aposta per l’experimentació i l’intercanvi entre joves creadors. Un espai de trobada, de relació i de creació dirigit a joves que aposten fermament en la producció teatral com un dels principals motors de la ciutat. Una jornada oberta a explorar noves vies de representació i interacció teatral, cercant l’impacte i la innovació.

La jornada està estructurada de tal manera que a primera hora es convidi a les persones participants a exercitar estiraments del propi cos per tal de despertar la consciència actoral. Aquest joc inicial serà ofert per l’actor, formador i atrezzista Àlex Manríquez.

Al finalitzar aquest entremès expressiu, comptarem amb dues hores de tallers especialitzats i simultanis sobre el treball de la veu “esgarip d’emocions i pensaments” impartit per Mercè Mariné, actriu i professora de veu i interpretació a l’Institut del Teatre; el paper del text “La consciència del públic: teatre clàssic, naturalisme, modern i contemporani” a càrrec de Marc Chornet, director d’escena; i l’efecte comunicatiu del cos “desactivar, accionar i muntar” de la mà de Francina Fernández, actriu i formadora.

La part final de la jornada es complementa amb una presentació pràctica sobre l’objecte, missió i valors de l’Aula de Teatre Municipal de Lleida a càrrec d’Antonio Gómez, actor i docent.  Actualment, és gerent de l’Aula, director de projectes artístics externs i professor d’Interpretació al CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral .

Aquesta activitat és gratuïta i tota persona jove d’entre 14 i 35 anys que vulgui participar-hi, cal que s’inscrigui mitjançant el web www.tarragonajove.org o bé, presencialment a l’Espai Jove Kesse o a l’Oficina Jove del Tarragonès

Comentarios
Multimedia Diari