El Llac dels Cignes del Ballet de Moscou torna a Tarragona

La companyia de ballet russa celebra els 30 anys sobre els escenaris portant la dansa clàssica a països d’arreu del món

26 julio 2019 06:50 | Actualizado a 30 julio 2019 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ballet de Moscou portarà aquest dissabte, a les 21 hores,la interpretació del clàssic El Llac dels Cignes al Palau Firal i de Congressos de Tarragona en el marc de la seva gira d’estiu, que a més aprofita per celebrar els 30è aniversari de la companyia. La representació tindrà dues cites més en territori català aquest mateix cap de setmana: divendres serà el torn de Gavà (Barcelona) i el diumenge a les 19 hores passarà per l’escenari de La Lira a Amposta.

Timur Fayziev, director, ballarí i fundador del Ballet de Moscou, destaca que «l’obra El Llac dels Cignes és la seva carta de presentació, perquè els ballarins hi posen molta passió i els permet actuar sobre l’escenari». També en destaca el triumvirat que formen en l’obra la música de Txaikovski, la coreografia original de Lev Ivànov i Marius Petipà i el llibret de Béguitxev i Geltzer. Sobre la música, els ballarins «celebren que és molt còmoda de ballar i actuar al mateix temps».

Aquesta gira d’estiu va començar el 13 de juliol i ja ha passat per diferents localitats de les Illes Canàries i Catalunya i posarà la seva fi a les Balears el 4 d’agost. Una producció que està marcada pel caire de celebració de tot l’any en el seu 30è aniversari. Timur Fayziev apunta que, més enllà de reafirmar l’objectiu pel qual va néixer el Ballet de Moscou, aquest aniversari és una «manera de demostrar-se a sí mateix que les coses s’han fet bé». És la valoració d’un director que ha assistit a cada funció i hi ha volcat la seva passió en cada una d’elles. 30 anys de trajectòria que han donat per la configuració de 135 gires arreu del món. De cara a l’última gira d’aquest any, la d’hivern, serà el torn d’un altre clàssic de Txaikovski, El trencanous, i començarà a finals de novembre d’aquest any.

El director de la companyia està content de tornar a Tarragona, una ciutat que ja ha acollit el ballet rus en moltes altres ocasions. «A més de la calor ambiental característica del territori, el públic tarragoní aporta escalf a la funció», que a més Fayziev el considera un públic amb passió i talent musical.

Romanticisme musical

El jove príncep Sígfrid haurà d’escollir la seva futura esposa durant la celebració del seu 21è aniversari. El príncep, durant una partida de caça, s’enamora de la dona més bella que ha conegut mai, Odette, una dona i cigne que per un encanteri malvat va ser convertida en la Reina dels Cignes. Només si un home es casa amb ella tornarà per sempre a la seva forma humana. Al llarg dels quatre actes, el jove Sígfrid i la força de l’amor intentaran escapar de les pressions del seu entorn per alliberar Odette del seu encanteri. És un argument purament romàntic que respon a una obra estrenada a finals del segle XIX.

Sobre l’escenari, Cristina Terentiev interpretarà a Odette, la Reina dels Cignes. Amb un recorregut de 7 anys, «té talent i bona escola que la pemeten ballar des del cor», segons el director. Aleksandr Petrichenko es posarà a la pell del príncep Sígfrid que, tot i tenir una trajectòria més curta en la companyia -aquesta és la seva 4a gira-, «aporta joventut i talent a l’obra».

Comentarios
Multimedia Diari