El Mercadal i la Colla Joves destaquen a la Nit de Castells de Valls

Els premis van quedar repartits entre colles grans i mitjanes de diverses zones

28 enero 2018 10:12 | Actualizado a 28 enero 2018 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:


La dotzena edició de la Nit de Castells celebrada ahir el vespre  va reunir 87 colles i 450 assistents al Centre Cultural de Valls. A més va tenir una àmplia varietat cromàtica en el seu catàleg de premis: les dues varietats de verd dels Castellers de Sant Cugat i dels Castellers de Vilafranca, les també dues varietats de blau dels Nois de la Torre i els Castellers de Berga, el marró avellana de Reus, el vermell de la Colla Joves i dels Castellers de Madrid, el rosat de la Colla Vella, el lila de la Jove de Tarragona.

El groc també va estar present en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats. La Nit fou coorganitzada per la Revista Castells, l’Ajuntament de Valls, La Xarxa i TAC 12.

El premi de la plaça de la temporada se’l va endur Reus, com a reconeixement a la meravellosa diada del Mercadal, on es va veure descarregat el 4de10 amb folre i manilles i la torre de 8 sense folre. L’alcalde, Carles Pellicer, i el president dels Xiquets, Lluís Pallejà, van recollir el guardó.


Els moments castellers
Els moments castellers de la temporada passada van tenir el doble color vallenc. D’una banda, el castell premiat (decidit pels cronistes castellers) va ser el 2de8 sense folre descarregat per la Colla Joves a l’actuació de la Diada Nacional a la plaça del Blat, mentre que la Imatge de la temporada (concedit per La Xarxa i acordada per votació popular) va ser per al ‘No afluixeu’ que el casteller de la Colla Vella César Torrijos va adreçar a les autoritats que eren al balcó de l’Ajuntament a la diada de Santa Úrsula, després de descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles. 


Els premis de tipus social van quedar repartits entre diverses colles. La Joves de Valls va guanyar el de la iniciativa pel menjador social que va permetre repartir 30 beques entre famílies necessitades el Nadal passat; la Jove de Tarragona va obtenir el de la campanya de comunicació, per l’enginyós espot –emmarcat en la campanya El nostre camí– que van elaborar per engrescar la colla el cap de setmana de Vilanova i Vilallonga, el juliol passat.


El leitmotiv de la dotzena Nit de Castells era ‘Tots els colors, tota la gent’ i estava constituïda per un còctel d’imatges, so i llums i van oferir una visió dinàmica i espectacular dels castells, gràcies a les imatges de La Xarxa. Els muntatges audiovisuals, especialment elaborats per a l’ocasió, acompanyaven els diferents premis.


El conjunt dels premis de la Nit tenen vuit jurats diferents: la Revista Castells, el seu Consell Assessor, els presidents de les colles de gamma extra, els cronistes castellers, la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres, un equip pedagògic i dos sistemes de votació popular. La Nit de Castells és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació, l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12. Enguany comptava amb la participació més alta: un total 86 colles.

Comentarios
Multimedia Diari