El Minipop amplia la seva oferta de literatura i poesia a Tarragona

Inclourà un recital, tallers de poesia en moviment i contes il·lustrats i la presentació d’un llibre  

17 mayo 2019 07:30 | Actualizado a 17 mayo 2019 07:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Minipop també té lletra. La literatura i la poesia han guanyat espai en la programació de la novena edició del festival de Tarragona, que inclourà un recital poètic de Meritxell Cucurella-Jorba i Amat Baró, un taller de poesia en moviment de Muntsa Plana i un altre de contes il·lustrats de l’editorial Nanit, la lectura musical de poemes de la banda El Pèsol Ferèstec i la presentació d’un llibre de poesia visual de l’il·lustrador Manuel Moranta.

La programació poètica començarà divendres, 31 de maig, a les 17.30 hores amb el recital de poesia i cançons per a éssers sense edat a càrrec dels poetes Amat Baró i Meritxell Cucurella-Jorba. Totes les cançons són poesia? Qualsevol poema es pot convertir en una cançó? La poesia no interessa a ningú i les cançons sí? Pares i fills poden anar junts a un recital de poesia? 

Per la seva banda, el amics de l’editorial Nanit seran al Minipop el divendres i el dissabte, de 17.30 a 21 hores amb el taller Contes de cançons, que convidarà als nens i nenes a convertir-se en il·lustradors del seu propi llibre, crear un pop-up i emportar-se a casa el seu conte il·lustrat. A Nanit, de les cançons en fan contes i dels contes, històries per compartir en família. La jove editorial neix per explicar històries plenes de música i que llegir-les sigui tota una experiència. Les seves dues primeres cançons contades són Bon dia d’Els Pets i Compta amb mi de Txarango. 

L’altre taller literari serà el de l’artista i artterapeuta Muntsa Plana, que s’oferirà dissabte 1 de juny de 18 a 21 hores. L’activitat es diu Taller de poesia en moviment. Escriure, Re-escriure, Re-escriure’ns, té una durada de mitja hora i  està pensada per nens i nenes d’entre 11 i 14 anys. La seva proposta parteix del cos, del moviment intern i extern perquè a través de la pròpia dansa única i personal neixi, més tard, la lletra escrita sobre paper. 

El mateix dissabte 1 de juny a les 18 hores l’il·lustrador Manuel Moranta presentarà el seu llibre recent publicat de poesia visual Te amordido un perro a l’Espai Kusama del festival. Finalment, el diumenge 2 de juny, a les 12.30 hores, El Pèsol Feréstec farà un concert a ritme de poemes contemporanis per acompanyar el vermut del Minipop. La banda barcelonina, liderada per Vàlius Gerard Segura i Carlota Serrahima, és una proposta fresca i original que barreja pop i poesia. 

Comentarios
Multimedia Diari