El Minipop busca artistes per als seus tallers creatius

El festival tarragoní valora les activitats relacionades amb l’obra de la japonesa Yayoi Kusama, que ha inspirat la imatge de l’esdeveniment

05 febrero 2019 12:46 | Actualizado a 05 febrero 2019 12:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amb el primer tram d’entrades ja esgotades, el Minipop va obrir ahir la convocatòria per seleccionar els tallers creatius de la novena edició del festival, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny al passeig de les Palmeres de Tarragona. Els i les artistes que vulguin formar part del festival poden enviar les seves propostes fins al 28 de febrer al correu electrònic tallers@minipop.cat seguint les instruccions detallades a les bases i d’acord amb el format de presentació que s’hi especifica.

Les activitats ideades i dinamitzades per creadors locals s’oferiran durant les tardes de divendres 31 de maig i dissabte 1 juny, paral·lelament a les actuacions musicals. Els diversos tallers creatius s’adrecen a un públic principalment d’entre 3 i 14 anys. Segons la seva complexitat, les propostes poden anar dirigides a una franja d’edat concreta, ser obertes a totes les edats o fins i tot estar pensades per ser realitzades pels adults amb l’ajuda dels més petits. 

Cada taller estarà obert durant 3 hores i s’organitzarà en torns d’entre 10 i 15 participants. Els tallers es dividiran en tres modalitats segons l’edat i la durada: els fast tallers, els slow tallers i els tallers per a adults. Els fast duraran entre 10 i 15 minuts per torn. Els slow duraran entre 30 i 45 minuts i s’adreçaran a participants de més de 8 anys. I els tallers per a adults seran de la modalitat fast. Es poden presentar un màxim de tres propostes de taller.

El jurat que seleccionarà els tallers i artistes participants està format per la directora del festival, Núria Serrano; la coordinadora dels tallers creatius, Laia Marín; la dissenyadora Eva Jolis i dos representants dels patrocinadors de l’espai. 

Enguany, es valoraran especialment les propostes que s’endinsin i, fins i tot, reinterpretin l’obra de l’artista japonesa contemporània Yayoi Kusuma, que ha inspirat la imatge gràfica i la instal·lació del Minipop 2019. 

Però el festival també està obert a altres fonts d’inspiració i, com sempre, hi tenen cabuda fotògrafs, pintors, dissenyadors, escultors, il·lustradors, arquitectes, literats i, en definitiva, creadors de tota mena.  

El jurat també valorarà molt positivament les propostes que tinguin com a participants els nens i nenes a partir d’11 i 14 anys, la primera generació del Minipop. Un altre punt a favor serà que els participants es puguin endur un objecte a casa, tot i que no és un requisit indispensable. 

Aquesta zona dedicada a la creativitat forma part del festival des de la primera edició i ha anat creixent any rere any, en resposta a l’interès que ha generat entre el públic. L’objectiu dels tallers és que petits i grans comparteixin una experiència artística, alhora que es posa en valor el treball dels creadors locals. Així, doncs, és una oportunitat única per acostar-se a diferents artistes i conèixer de primera mà el seu talent. 

Comentarios
Multimedia Diari