Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Morell aprova el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible

L’Ajuntament ho aprova per ple i té per objectiu reduir un 24% de les emissions abans de l’any 2020.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Presentació del PAES al Morell. FOTO: Aj. del Morell

Presentació del PAES al Morell. FOTO: Aj. del Morell

El Morell ja disposa del seu Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) tota vegada que el Ple Municipal va aprovar-lo en sessió celebrada el passat 10 d’octubre. Ho va fer d’acord als compromisos adquirits amb la seva adhesió voluntària al pacte d’Alcaldes.

Aquest és un mecanisme per implicar a totes les administracions locals europees en l'adopció de mesures per afavorir l’estalvi energètic i les energies renovables.

Els Ajuntaments signants -i entre ells el morellenc-, assumeixen el compromís de reduir en un 20% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) l’any 2020 respecte l’any 2005, a través de l’augment de la seva eficiència energètica i de l’increment de l’energia provinent de fonts renovables.

El PAES aprovat per l’Ajuntament del Morell inclou fins a 27 actuacions que han de permetre reduir un total de 3.563 tones de CO2 del municipi. D’aquesta manera, es podrà assolir l’objectiu establert per a l’any 2020.

Aquestes 27 accions estan agrupades en diferents línies estratègiques, com són l’eficiència energètica, les energies renovables, la mobilitat i els residus.

Tot plegat té com a objectiu principal la reducció del consum energètic derivat de l’activitat de l’Ajuntament, però també apunta a la reducció del consum energètic dels sectors inclosos en el PAES: transport (60% de les emissions municipals), serveis (19%), domèstic (14%) i residus (6%).

Malgrat que el PAES morellenc ha estat aprovat recentment, ja fa un temps que el municipi treballa en la línia de la millora mediambiental, tal i com demostra el fet que el municipi ja registra valors que reforcen l’optimisme d’aquesta acció.

En aquest sentit i en el període 2005-2010, El Morell va reduir un 21% l’emissió de tones de CO2 per habitant, mentre que la seva població va créixer un 30%.

Amb aquest impuls inicial, les emissions morellenques van situar-se per sota de la mitjana dels municipis demogràficament similars, però el compromís consistorial envers el medi ambient va més enllà i, per això i en el marc del Pacte d’alcaldes, ha posat en marxa i ha aprovat el PAES.

Temas

  • El Morell

Comentarios

Lea También