El Morell aprova el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible

L’Ajuntament ho aprova per ple i té per objectiu reduir un 24% de les emissions abans de l’any 2020.

25 octubre 2017 11:59 | Actualizado a 25 octubre 2017 12:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Morell ja disposa del seu Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) tota vegada que el Ple Municipal va aprovar-lo en sessió celebrada el passat 10 d’octubre. Ho va fer d’acord als compromisos adquirits amb la seva adhesió voluntària al pacte d’Alcaldes.

Aquest és un mecanisme per implicar a totes les administracions locals europees en l'adopció de mesures per afavorir l’estalvi energètic i les energies renovables.

Els Ajuntaments signants -i entre ells el morellenc-, assumeixen el compromís de reduir en un 20% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) l’any 2020 respecte l’any 2005, a través de l’augment de la seva eficiència energètica i de l’increment de l’energia provinent de fonts renovables.

El PAES aprovat per l’Ajuntament del Morell inclou fins a 27 actuacions que han de permetre reduir un total de 3.563 tones de CO2 del municipi. D’aquesta manera, es podrà assolir l’objectiu establert per a l’any 2020.

Aquestes 27 accions estan agrupades en diferents línies estratègiques, com són l’eficiència energètica, les energies renovables, la mobilitat i els residus.

Tot plegat té com a objectiu principal la reducció del consum energètic derivat de l’activitat de l’Ajuntament, però també apunta a la reducció del consum energètic dels sectors inclosos en el PAES: transport (60% de les emissions municipals), serveis (19%), domèstic (14%) i residus (6%).

Malgrat que el PAES morellenc ha estat aprovat recentment, ja fa un temps que el municipi treballa en la línia de la millora mediambiental, tal i com demostra el fet que el municipi ja registra valors que reforcen l’optimisme d’aquesta acció.

En aquest sentit i en el període 2005-2010, El Morell va reduir un 21% l’emissió de tones de CO2 per habitant, mentre que la seva població va créixer un 30%.

Amb aquest impuls inicial, les emissions morellenques van situar-se per sota de la mitjana dels municipis demogràficament similars, però el compromís consistorial envers el medi ambient va més enllà i, per això i en el marc del Pacte d’alcaldes, ha posat en marxa i ha aprovat el PAES.

Comentarios
Multimedia Diari