El Morell rebaixa l’IBI per al 2019

L’Ajuntament  també congela la resta de taxes i preus públics

07 enero 2019 13:58 | Actualizado a 07 enero 2019 14:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El consistori municipal va aprovar per unanimitat, en el plenari celebrat el passat 19 de novembre, aplicar la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles).

Així, es reduirà el tipus de l’IBI urbà i es congelaran la resta de taxes i preus públics, en la mateixa línia de la rebaixa del tipus impositiu que es va realitzar fa dos anys, la qual cosa suposarà un nou estalvi per a la butxaca dels morellencs.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament del Morell, Eloi Calbet, considera que “malgrat l'augment dels costos i del nivell de vida, l'Ajuntament té una bona salut econòmica, i contempla com a últim recurs el fet d’aconseguir més ingressos amb el pagament de tributs per part dels ciutadans”. De fet, Calbet remarca que “és per això que durant els últims quatre anys no s'ha aplicat cap augment de taxes, preus públics o impostos”.

“Aquesta rebaixa suposa un ingrés menor al que tindríem si mantinguéssim el tipus actual”, explica el regidor, “però creiem que la càrrega fiscal sobre la ciutadania ja és prou alta per seguir amb impostos elevats i taxes excessives, tenint en compte que el consistori no ho necessita”. Així, l’Ajuntament té els recursos suficients que permeten, gràcies a la gestió dels últims anys, evitar un augment de costos a la ciutadania.

Cal recordar que l'IBI és el resultat de la multiplicació del valor cadastral (fixat pel cadastre, i que depèn del Ministeri d’Hisenda) i el tipus de cada ajuntament.

El valor cadastral dels immobles del Morell es van revisar fa pocs anys i van ser modificats a l'alça segons criteris de l'estat, de manera que la rebaixa de l’IBI es realitza també per mirar de compensar aquesta pujada amb una reducció del tipus.

Comentarios
Multimedia Diari