Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Morell rehabilita l'edifici de l'antic Ajuntament

Els treballs es realitzen des de fa mesos i la seva primera fase ja està gairebé enllestida. Des del trasllat del consistori, l'immoble havia caigut en desús i deteriorament

Joan Boronat

Whatsapp
Obres d´adequació de la planta baixa de l´edifici de l´Ajuntament vell. Foto: Cedida

Obres d´adequació de la planta baixa de l´edifici de l´Ajuntament vell. Foto: Cedida

Des de fa mesos es treballa en la rehabilitació de l’edifici de l’antic Ajuntament del Morell, situat a tocar de l’actual al Castell, i de l’església parroquial.

Amb la primera fase gairebé enllestida, tot i que els acabats romandran a l’espera de l’execució de la segona etapa, els resultats ja són ben visibles.

L’obra que està en marxa es desenvolupa segons el projecte de l’arquitecte municipal Ramon Gasull, i des que la seu de l’Ajuntament es traslladà al Castell, el 1994, l’edifici objecte de rehabilitació havia caigut en desús i entrat en una dinàmica negativa de progressiu deteriorament. Únicament era utilitzat com a seu de Protecció Civil i poca cosa més.

La recuperació de l’espai consisteix bàsicament en l’arranjament dels porxos de la part baixa «fins fa ben poc, un cau de porqueria», manifesta Gasull, i poder ubicar a la planta baixa el futur cos de vigilants municipals, com també «l’oficina d’atenció al ciutadà, una finestreta per a la informació i gestió d’assumptes bàsics», assenyala el regidor de Comunicació de l’Ajuntament del Morell, Eloi Calbet.

Quant al cos de vigilants, aquest és un tema en el qual s’està treballant en ferm per tal que la seva implantació sigui una realitat aquest mateix 2016, «atenent la seguretat que demanda el municipi en els moments actuals», subratlla Calbet.

Ara com ara, la vila està mancada d’aquest servei i només algun efectiu de la brigada municipal exerceix alguna funció relacionada amb la vigilància i la seguretat d’aquest municipi que ha assolit els 3.600 habitants.

El projecte, encara per acabar de perfilar, preveu la creació d’un cos de vigilants municipals, amb quatre o cinc efectius que permeti establir tres torns per completar les 24 hores de la jornada, amb la corresponent dotació de material adient, i fins i tot algun vehicle que seria incorporat pel sistema rènting, a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Pel que fa a la segona fase, encara per pressupostar i licitar, aquesta inclou la instal·lació d’un ascensor i rehabilitació de la segona planta de l’edifici, on hi hauria la seu de Pro- tecció Civil, per acollir també alguns dels serveis municipals ara ubicats al Castell, per tal de descongestionar-lo.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También