El Morell rep alumnes holandesos en un intercanvi lingüístic-cultural

Estudiants de 1r de Batxillerat de l’IES El Morell i el Sint Maartens College de Voorburg (Països Baixos) duen a terme aquesta iniciativa.

27 octubre 2017 12:09 | Actualizado a 27 octubre 2017 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tradicional programa d’intercanvi lingüístic-cultural que des de fa una dècada vénen celebrant l’IES El Morell i el Sint Maartens College de Voorburg (Països Baixos) ha escrit un nou capítol, després que el passat diumenge va arribar al municipi morellenc la delegació d’estudiants i professors holandesos que, durant una setmana, estan compartint estudis i llar amb les famílies d’acollida que participen d’aquesta iniciativa europea que també inclou d'altres països com Àustria i Polònia. Al març, els estudiants de l'IES El Morell viatjaran fins a Voorburg per a realitzar l'altra part de l'intercanvi.

El Teatre Auditori del Morell va acollir l’acte de recepció de la delegació holandesa. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde morellenc, Pere Guinovart; la regidora d’ensenyament, Victòria Grau, i la resta de membres de la corporació, junt amb representants consistorials de La Pobla de Mafumet, del Rourell i de Vilallonga, així com de les famílies d’acollida que fan possible aquesta iniciativa.

Durant la seva setmana d’estada en el nostre territori, els alumnes holandesos i els seus amfitrions realitzen tot tipus d’activitats de caire essencialment artístic i esportiu. Tot plegat serveix per aconseguir una immersió lingüística en anglès durant les 24 hores, si bé s’intenta que els alumnes holandesos i catalans que comparteixen casa, no estiguin també junts a l’aula, a fi de facilitar un major coneixement entre tots els alumnes participants d’aquest programa d’intercanvi.

D’altra banda, l’estada dels estudiants holandesos a casa nostra no es limita a les aules i a les llars d’acollida, sinó que també s’està duent a terme diferents sortides de caire cultural.

Així, durant aquests dies visitants i amfitrions poden gaudir de diferents excursions a Tarragona, a Barcelona i a la Mussara, mentre que avui divendres duran a terme una presentació dels treballs realitzats durant aquesta setmana, en un acte que tindrà lloc al Casal Cultural de La Pobla de Mafumet.

Comentarios
Multimedia Diari