Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Morell rep alumnes holandesos en un intercanvi lingüístic-cultural

Estudiants de 1r de Batxillerat de l’IES El Morell i el Sint Maartens College de Voorburg (Països Baixos) duen a terme aquesta iniciativa.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto de família amb els alumnes del Morell i dels Països Baixos.

Foto de família amb els alumnes del Morell i dels Països Baixos.

El tradicional programa d’intercanvi lingüístic-cultural que des de fa una dècada vénen celebrant l’IES El Morell i el Sint Maartens College de Voorburg (Països Baixos) ha escrit un nou capítol, després que el passat diumenge va arribar al municipi morellenc la delegació d’estudiants i professors holandesos que, durant una setmana, estan compartint estudis i llar amb les famílies d’acollida que participen d’aquesta iniciativa europea que també inclou d'altres països com Àustria i Polònia. Al març, els estudiants de l'IES El Morell viatjaran fins a Voorburg per a realitzar l'altra part de l'intercanvi.

El Teatre Auditori del Morell va acollir l’acte de recepció de la delegació holandesa. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde morellenc, Pere Guinovart; la regidora d’ensenyament, Victòria Grau, i la resta de membres de la corporació, junt amb representants consistorials de La Pobla de Mafumet, del Rourell i de Vilallonga, així com de les famílies d’acollida que fan possible aquesta iniciativa.

L'alcalde Pere Guinovart parlant al Teatre Auditori del Morell.

Durant la seva setmana d’estada en el nostre territori, els alumnes holandesos i els seus amfitrions realitzen tot tipus d’activitats de caire essencialment artístic i esportiu. Tot plegat serveix per aconseguir una immersió lingüística en anglès durant les 24 hores, si bé s’intenta que els alumnes holandesos i catalans que comparteixen casa, no estiguin també junts a l’aula, a fi de facilitar un major coneixement entre tots els alumnes participants d’aquest programa d’intercanvi.

D’altra banda, l’estada dels estudiants holandesos a casa nostra no es limita a les aules i a les llars d’acollida, sinó que també s’està duent a terme diferents sortides de caire cultural.

Així, durant aquests dies visitants i amfitrions poden gaudir de diferents excursions a Tarragona, a Barcelona i a la Mussara, mentre que avui divendres duran a terme una presentació dels treballs realitzats durant aquesta setmana, en un acte que tindrà lloc al Casal Cultural de La Pobla de Mafumet.

Temas

Comentarios

Lea También