El Morell surt al carrer per celebrar la Festa Major de Sant Martí

El televisiu Peyu i els clàssics Brams comparteixen programa amb una trentena d’actes per a tots els públics i gustos.

02 noviembre 2017 17:50 | Actualizado a 02 noviembre 2017 18:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Arriba el mes de novembre i, amb ell, els morellencs es vesteixen de Festa Major en honor a Sant Martí. Com cada any, el municipi gaudirà amb un complet programa d’actes que inclou una trentena de propostes per a tots els gustos.

La Festa Major de Sant Martí oferirà tot el seu contingut durant dos caps de setmana: del 3 al 5 de novembre, amb els actes previs; i del 10 al 13, amb el gruix principal dels actes.

Tal i com ja va succeir l’any passat, la celebració donarà inici amb una proposta cultural de caire històric. Ho farà a les 19 hores del divendres, a la sala d’actes de l’Ajuntament, amb la conferència titulada “La recuperació de la memòria històrica. Una necessitat?”. L’obra és de Francesc-Xavier Tolosana, guanyadora de la 3a Beca Recerca Local Història i Patrimoni.

L’endemà dissabte, l’atenció es traslladarà al Teatre-Auditori on, a les 19 hores, hi tindrà lloc l’espectacle “El Petit Príncep”, a càrrec del Grup de Teatre la Sala del Morell. La jornada arribarà al seu final a la sala polivalent del Centre Cultural on, a partir de les 23.30 h, hi tindrà lloc una sessió musical molt especial, on els assistents podran rememorar la música dels anys 80.

D’aquesta manera s’arribarà al diumenge 5 de novembre, amb els darrers actes previs de la Festa Major d’hivern, que inclouran una proposta esportiva i solidària al matí, amb la II Masterclass de zumba Hol·la Genís (11.30-14 h, al Pavelló); i un nou acte cultural a la tarda, ja que l’Ajuntament acollirà l’obra “Moleskine” en doble sessió, a les 18 i 19 hores.

Llavors, la Festa Major de Sant Martí entrarà en un parèntesi fins al divendres 10 de novembre quan, a les 17 hores, arrencarà el gruix d’aquests centrals d’aquesta celebració.

Ho farà entre d’altres propostes amb l’anada del Ball de Capgrossos Petits que, acompanyats del grup de gralles i timbals “Els Martinets” de l’Escola de Música Municipal, es dirigiran a la cercavila.

Finalitzada aquesta, ballarà el drac, s’encendrà la tronada, repicaran les campanes i la Festa Major haurà començat oficialment, obrint-se a un cap de setmana carregat de propostes per a tots els gustos entre les quals hi destaquen el concert de Sant Martí (10 de novembre, 23.30 hores) amb un cartell integrat per Brams, Porto Bello i Dj Sendo; la IV trobada de diables, que tindrà lloc a les 20 hores de l’11 de novembre i que trobarà continuïtat en el ball de Festa Major i la sant Martí Party 2017, ambdós actes al punt de la mitjanit; les imprescindibles matinades traguejades, que aixecaran els morellencs el diumenge 12 de novembre per gaudir d’una jornada ben intensa amb l’ofici de Festa Major, el seguici popular, la ballada de sardanes i el vermut festiu i, ja al vespre, amb el ball de tarda.

Finalment, el 13 de novembre la Festa Major de Sant Martí 2017 del Morell tancarà el programa d’actes amb el Divertiland que inclou rocòdrom, tirolina, jocs gegants i tradicionals, i amb les marionetes sicilianes de l’Opera dei Pupi, que l’any 2001 van ser declarades patrimoni immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

I per acabar d’arrodonir una Festa Major, res millor que les rialles garantides amb l’espectacle “En Peyu i en Dani”, en què el televisiu humorista, actor i presentador oferirà tot el seu bon humor al públic morellenc.

Cal destacar, també, que el dijous 16 de novembre tindrà lloc el conta contes “Tens més cuento que calleja!”, a càrrec de Karme i que s’emmarca en el cicle de contes a les Biblioteques del Tarragonès.

Comentarios
Multimedia Diari