El Museu Casteller de Valls ja té empresa constructora

L'empresa Carbonell Figueras resulta l'oferta més avantatjosa, amb una proposta de 2,7 MEUR, un milió per sota del preu de sortida de la licitació

19 mayo 2017 23:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Seleccionada l'empresa que construirà a Valls el futur Museu Casteller de Catalunya. La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls, en sessió pública, ha aprovat com a oferta més avantatjosa, en el procés de licitació del projecte, la presentada per l'empresa Carbonell Figueras. L'oferta, xifrada en 2.727.300 euros -IVA inclòs-, rebaixa en un milió d'euros el preu de sortida de la licitació. Segons fonts municipals, es tracta d'una reducció significativa justificada per l'empresa i avalada pels informes tècnics i la mesa de contractació, que la consideren assumible. En total, s'havien presentat al concurs 35 ofertes. Carbonell Figueras ja va construir a la ciutat el nou pavelló del barri del Fornàs.

Aquest mes de març està previst que s'adjudiqui definitivament l'obra i que els treballs comencin durant la primavera. El proper divendres 27 de març, un acte públic que comptarà amb l'assistència del president de la Generalitat, Artur Mas, i de l'alcalde Valls, Albert Batet, així com de colles d'arreu del país, oficialitzarà l'inici de les obres.

L'edifici, concebut per l'arquitecte Dani Freixes de l'Estudi Varis Arquitectes, serà un equipament singular destinat a difondre i promoure el fet casteller, una tradició que l'any 2010 va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. El futur museu, al qual s'arribarà principalment des de la plaça del Blat, espai emblemàtic de la història castellera i Km 0 del fet casteller, està dissenyat per convertir aquesta zona del Barri Antic en gran àgora i focus d'activitats castelleres. Així, la façana principal de l'equipament presidirà una nova plaça que tindrà continuïtat amb la plaça del Blat i amb la que es completarà, juntament amb la plaça de l'Oli, un seguit d'espais oberts a la vida ciutadana. En aquest sentit, l'edifici se situarà al cor del Barri Antic de Valls i pretén ser un equipament cultural motor en la dinamització urbanística, social i de promoció comercial i turística per al centre històric. L'edifici es construirà en un solar d'1.560 metres quadrats i tindrà una superfície construïda de 2.835 metres quadrats, repartits principalment entre la planta baixa, d'accés al museu, i la planta primera, on s'ubicaran les sales d'exposicions del recorregut museogràfic.

D'altra banda, la Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls també ha declarat com a oferta més avantatjosa per coordinar la direcció de l'obra la presentada per l'empresa SGS Tecnos, per un import de 77.400 euros, IVA inclòs.

Comentarios
Multimedia Diari