El Museu d'Alcover celebra mig segle de vida amb actes interactius

Per a aquest primer trimestre de l'any s'ha programat un col·loqui, una exposició sobre els 50 anys i la presentació de diversos petits audiovisuals sobre l'equipament

19 mayo 2017 16:48 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ara fa 50 anys, el 1967, que Alcover va inaugurar el seu museu local, un equipament que es va posar en funcionament amb l’objectiu de dotar d’un espai expositiu a la important col·lecció de fòssils marins del triàsic que en aquella època començaven a sortir a la llum de les pedreres d’Alcover - Mont-ral.

Després de canvis d’ubicacions, ampliacions, remodelacions i replantejaments, el museu compleix enguany mig segle de vida, efemèride que hi fa front assolint les millors xifres de visitants, 8.142 persones el 2016, i amb un complet programa per commemorar l’aniversari que, tal com explica la directora del Museu, Ester Magriñá, busca la interacció directe amb la població i les diverses entitats locals.

Ara per ara, s’han donat a conèixer els actes d’aquest primer trimestre. El programa s’encetarà el 27 de gener, a les 19.30 h, amb un col·loqui obert a tothom per parlar sobre el passat, present i futur de l’equipament. L’acte s’encetarà amb un vídeo sobre l’exalcalde, fundador i primer director del Museu, Andreu Barbarà, i continuarà amb un segon audiovisual en el qual alcoverencs i alcoverenques explicaran per què s’estimen el Museu. Finalment, s’obrirà el torn de paraula als veïns en un acte on serà present la cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Carme Gassó; i les filles del fundador i primer director del museu, M. Lluïsa i M. del Carme Barbarà.

L’efemèride continuarà el 26 de febrer, a les 19.30 h, amb la presentació d’un petit vídeo centrat en l’alcoverenc que va trobar el primer fòssil de peix d’Alcover. «Aquest és el motiu de ser del Museu i és sens dubte la col·lecció que s’ha de potenciar. Així que és molt necessari recordar-ho amb un petit audiovisual», explica Magriñá. L’acte es completarà amb la inauguració d’una exposició de diversos artistes locals que al llarg dels anys han mostrat la seva obra al Museu.

Per encarar la recta final, el 10 de març, a les 21 h, s’ha programat ‘Música i literatura a Ca Batistó’, activitat en què es posarà èmfasi en la figura de la dona amb un petit concert amb membres del Col·lectiu de Dones d’Alcover i alumnes de l’Escola de Música. La programació continuarà els propers mesos, però els actes encara s’han d’acabar de definir.

Comentarios
Multimedia Diari