El Museu del Pessebre de Montblanc encara la recta final per obrir al novembre

Es treballa en l'elaboració de 34 diorames per part d'entitats de la Federació de Pessebristes de Catalunya i la construcció de la planta baixa, que representarà una plaça oriental

19 mayo 2017 15:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballs al futur Museu del Pessebre de Catalunya, ubicat al carrer de Solans de Montblanc, es troben en una fase molt avançada i la previsió és que obri al públic a finals de 2017.

El coordinador de l’equipament, Ismael Porta, assegura que el Museu s’inaugurarà el proper novembre, tot i que l’acte oficial no es faria fins als volts de Nadal i, concretament, per Santa Llúcia, «segons ens van dir des de la Generalitat la setmana passada».

D’aquesta manera, es posaria punt i final a un projecte que fa 17 anys va començar a materialitzar Ismael Porta. La idea, però, ve de més lluny, del 1996. «L’any anterior havia mort un important figurista, Martí Castells Martí. Per commemorar la seva persona es va organitzar una exposició i, en acabat, vaig pensar que seria molt interessant disposar d’un espai on recollir el patrimoni derivat dels pessebres», recorda Ismael Porta.

Quatre anys més tard començà a fer realitat el projecte, però els treballs s’han allargat més del previst per alguns problemes de finançament derivats de la crisi econòmica. Malgrat tot, el Museu del Pessebre ha rebut el suport de diferents entitats i administracions: l’Obra Social ‘la Caixa’, la Generalitat, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Fundació Martí l’Humà, el Museu Comarcal, l’Ajuntament de Montblanc, l’Associació de Pessebristes de Montblanc i la Federació Catalana de Pessebristes.


Enllestint els calvaris
A dia d’avui, s’està enllestint la primera planta, que estarà dedicada als calvaris, una representació de la passió, mort i resurrecció de Jesús que antigament es feia en algunes cases per Setmana Santa. La sala ja compta amb els elements decoratius (roques i arbres) i ara s’estan executant els 34 diorames que hi estaran exposats i que estan sent elaborats per entitats de la Federació Catalana de Pessebristes. Paral·lelament, un taller de Cardedeu s’està encarregant de la construcció de la planta baixa, una sala que representarà una plaça oriental. L’equipament es completarà amb una segona planta amb sala polivalent i una tercera on es faran tallers.

Comentarios
Multimedia Diari