Más de Tarragona

Tarragona Dia Internacional dels Museus

El Museu del Port, un punt d’intercanvi cultural

Del dia 15 al 18 de maig el Museu oferirà un ventall d’activitats relacionades amb el mar

Diari de Tarragona

Whatsapp
Actualment el Museu del Port està ubicat provisionalment al Tinglado 2 del Moll de Costa. FOTO: CEDIDA

Actualment el Museu del Port està ubicat provisionalment al Tinglado 2 del Moll de Costa. FOTO: CEDIDA

Com cada 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment en què els museus són els protagonistes i obren les portes per oferir una atractiva oferta d’activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de tota la ciutadania.

Davant el moment que estem vivint tots a escala mundial arran de la pandèmia de la COVID-19, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) aposta pel paper que han de jugar els museus en les societats i en el lideratge que aquests han d’assumir en el canvi de paradigma: cal repensar la relació dels museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible.

El Museu del Port vol sumar-se a la iniciativa impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat proposada per aquest 2021 on es dóna ple protagonisme a les persones. La campanya, vol donar veu i posar al centre de la imatge a les persones per tal d’imaginar el futur dels museus. D’aquesta forma es convida als seus professionals i a les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de co(creació) de nous models per a aqueststipus d’institucions culturals. Solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present i futur.

Sota el hashtag #DIM2021 i el lema ‘El futur dels museus: Recuperar i tornar a imaginar’, el Departament de Cultura de la Generalitat ha preparat la campanya on les persones són les protagonistes del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig.

Un seguit d’activitats

El Museu del Port, a hores d’ara amb seu provisional al Tinglado 2 del Moll de Costa ofereix un seguit d’activitats des del dia 15 fins al dia 18 de maig. Totes les iniciatives tenen establertes les mesures de seguretat i higièniques que la situació actual requereix. Cal destacar que totes les activitats estan adreçades a un públic general i tenen un aforament limitat, entre ells, es reservaran un màxim de quatre places per sol·licitud. Per tant, cal fer una reserva prèvia al telèfon 977 259 434 o enviar un correu electrònic a l’adreça web museuport@porttarragona.cat.

En primer lloc el dissabte 15 de maig, sota el hashtag #NitsdelsMuseus, museus i espais artístics de la ciutat de Tarragona obren les portes fins a les 21:00h amb una programació pròpia.

El mateix dissabte 15 de maig, en dues sessions possibles, una a les 19 hores i la següent a les 20 hores, sota el títol ‘Redescobreix el Museu’, el Port ofereix una visita guiada per conèixer la seva exposici temporal on la vida quotidiana als molls i la història del port comercial, pesquer i esportiu en són els protagonistes. Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada a públic general. 

A banda, el mateix dimarts 18 de maig a les 19 hores, es pot gaudir de l’activitat ‘Del Museu al Serrrallo i viatge amb Golondrina’. Passejant des del Museu al Moll de Costa ens apropa al Serrallo, Vila Marinera per excel·lència, per endinsar-nos en els carrers del barri dels pescadors. Allà es podrà descobrir la seva història i la seva gent, l’urbanisme i l’activitat econòmica centrada en la pesca. Per acabar, l’activitat ofereix un recorregut amb l’emblemàtica embarcació ‘La Golondrina’. Un passeig, aquesta vegada per mar, per conèixer, des d’altre angle l’interior del Port.

Temas

Comentarios

Lea También