El PDeCat recol·loca l'alcalde de Valls com adjunt al president del grup parlamentari

Un terç de la direcció del PDeCAT dmiteix per complir amb les incompatibilitats

19 mayo 2017 15:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El diputat i alcalde de Valls (Tarragona), Albert Batet, i el diputat i alcalde de Besalú (Girona), Lluís Guinó, seran els nous adjunts al president del grup del PDeCAT al Parlament, Jordi Turull, han informat a Europa Press fonts del partit.

El partit ultima novetats també en el seu grup al Congrés dels Diputats després que el seu portaveu, Francesc Homs, hagi estat inhabilitat durant un any i un mes pel Tribunal Suprem per la consulta del 9N, segons publica 'La Vanguardia'.

Aquestes decisions arriben després que un terç de la direcció del PDeCAT hagi dimitit de les seves responsabilitats al capdavant del partit per complir amb un règim d'incompatibilitats que els obligaria a deixar un dels càrrecs institucionals que assumeixen, i que l'últim Consell Nacional va rebutjar modificar per permetre la seva continuïtat.

Els que han abandonat la primera línia del partit són precisament Albert Batet i Lluís Guinó, així com la diputada i alcaldessa de Calella (Barcelona), Monserrat Candini, i la directora general de Cooperació Interdepartamental del Govern, Elsa Artadi --les incompatibilitats estableixen que una directora general no pot tenir càrrec en la direcció--.

De moment, Batet i Guinó ocupen aquestes noves responsabilitats a la Cambra catalana, una decisió amb la qual el partit vol reforçar el control dels seus diputats.

Està previst, de moment, que el partit no cobreixi les quatre vacants i la direcció segueixi endavant amb els vuit membres restants, amb la possibilitat que és reorganitzin les tasques que duien a terme, i a l'espera també de les noves tasques que pugui encarregar a Candini i Artadi.

En relació al Congrés, el PDeCAT perfila que el número dos al Congrés, Carles Campuzano, substitueixi Homs, encara que no és descarta que l'escollit pugui ser el diputat Jordi Xuclà, encara que últimament ha agafat força el nom de l'alcalde de Tortosa (Tarragona), Ferran Bel, segons han explicat més fonts a Europa Press. INCOMPATIBLITATS

Les incompatibilitats ja van ser una dels qüestions més espinoses de la trobada del juliol, en la qual és va donar carpetada CDC, i, després d'una proposta de les joventuts aprovada de matinada, és va acordar que els dirigents podien exercir un màxim de dos càrrecs --orgànics o institucionals--.

Després d'això, és van nomenar aquests dirigents sabent que incomplien el règim, malgrat que la mateixa normativa els donava sis mesos per renunciar a algun dels seus càrrecs.

La vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, també estava afectada per aquest règim d'incompatibilitats, a ser també portaveu i consellera del Govern i diputada al Parlament, i finalment va optar per deixar el seu escó.

Ja a final de gener, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va anunciar que Batet, Guinó, Artadi i Candini deixarien la direcció del partit un cop acabés el Consell Nacional que tenien previst celebrar llavors al febrer.

No obstant això, en aquest conclau és va fer marxa enrere en aprovar-se per majoria fer una excepció al règim d'incompatibilitats per permetre que els quatre seguissin en la direcció, la qual cosa finalment s'ha tombat en el Consell Nacional d'aquest març.

Comentarios
Multimedia Diari