El PP de Tarragona reitera la seva proposta d’ampliar la superfície de les terrasses

I també la de flexibilitzar usos a fi d’evitar un tancament massiu de negocis a la ciutat 

27 abril 2020 10:59 | Actualizado a 27 abril 2020 11:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant les previsions d’una desescalada progressiva i de les primeres mesures de reactivació de l’activitat econòmica, el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, reclama previsió i planificació a l’equip de govern vers el sector de la restauració i l’hostaleria, un dels més castigats i sotmesos a una major incertesa: “Sabem que, quan arribi el moment de tornar a obrir  bars i restaurants, aquests hauran d’ aplicar mesures de seguretat i d’higiene extraordinàries, i també hauran de reduir dràsticament els aforaments per evitar possibles contagis. Aquestes restriccions provocaran que molts d’aquests negocis no puguin tornar a obrir perquè no els hi compensarà assumir la despesa de romandre oberts amb un aforament –i uns ingressos- reduïts a la meitat”, ha manifestat.

Per aquest motiu, des del Partit Popular de Tarragona reitera una de les mesures que van proposar en roda de premsa el passat dimarts 21 d’abril, dies abans de es plantegés a altres ciutats com Madrid, Barcelona o Sevilla. En aquest sentit, el conseller Martín ha advertit: “És fonamental anticipar-nos a un escenari d’enorme fragilitat i declivi que pot suposar un deteriorament irreversible de la imatge de la nostra ciutat i, el que és més preocupant, la  pobresa per a moltes famílies. El declivi del l’hostaleria afectarà també al comerç i al turisme de la nostra ciutat i del conjunt del territori. Pensem que el sector serveis representa 2/3 del teixit econòmic de la nostra província. Necessitem que l’Ajuntament de Tarragona activi mesures excepcionals –acotades temporalment en funció de l’evolució de la pandèmia- per a salvar al sector de l’hostaleria i la restauració. Per això, des del PP de Tarragona proposem un pla de recuperació que inclogui aquestes mesures:

Ampliació de la superfície de les terrasses, per tal de fer compatible els aforaments amb els protocols de distància social que s’exigiran.

Flexibilització d’usos de l’espai públic per a prioritzar l’activitat del sector a l’aire lliure.

Estudiar l’ampliació d’horaris, tot respectant la convivència veïnal, per donar la possibilitat d’atendre en més torns diferents i d’acollir, d’aquesta manera, a un nombre major de clients sense deixar de complir amb les restriccions i exigències pròpies del nou escenari.

Ajudes a apertures de negocis i als propietaris de locals que mantinguin l’activitat i els llocs de treball.

Bonificació del 95% de la taxa d’ocupació pública, de l’IBI i de la brossa durant el que resta d’any 2020 i possibilitat d’estudiar una pròrroga al 2021 sotmesa a l’evolució del comportament del sector en els propers mesos”.

“Els objectius són –ha remarcat-: protegir la salut de tarragonins i visitants, generar confiança vers la seguretat de la nostra ciutat, afavorir la recuperació econòmica d’un sector especialment castigat i posar tots els mitjans possibles de l’administració municipal per salvar llocs de treball”.

El Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona ja havia denunciat la falta d’empatia i de diàleg de l’equip de govern amb el sector hostaler de la ciutat abans de la crisi COVID19. Afirma el portaveu popular: “Esperem que aquest context hagi obert els ulls de l’alcalde Ricomà i del seu equip.

Lamentem que l’equip de govern d’ERC i ECP no hagi deixat participar al sector a les comissions d’estudi de la nova i restrictiva ordenança de terrasses a la que tenien previst donar llum verda. Hem de recordar que des s’està treballant, precisament, en una nova ordenança segons la qual els locals només poden tindre un 50% de l’espai del seu aforament interior com a terrassa. Ja vam manifestar el nostre absolut desacord amb aquesta mesura. Des del Partit Popular de Tarragona reclamem que l’Ajuntament de Tarragona deixi d’ofegar als empresaris del sector serveis i que –en un escenari tan complicat com el que estem vivint- l’alcalde Ricomà sigui clar en les mesures que s’aplicaran per evitar el tancament de negocis i l’acomiadament massiu de personal del sector”.

Comentarios
Multimedia Diari