Más de Tarragona

El PP de Tarragona vol apujar les sancions econòmiques per incivisme

Fernández proposa 1.500 euros de multa per orinar al carrer i de 3.000 per destrossar el mobiliari urbà

ACN

Whatsapp
El candidat del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, en roda de premsa. Foto: ACN

El candidat del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, en roda de premsa. Foto: ACN

El PP de Tarragona anuncia mà dura contra l'incivisme i, si governa, apujarà les multes previstes actualment en l'ordenança municipal. El candidat dels populars, Alejandro Fernández, ha criticat que "en una invitació a l'incivisme" el govern de Ballesteros hagi aprovat una reducció "dràstica" de les sancions. Per aquest motiu, l'alcaldable del PP proposa que les multes lleus passin a 750 euros, les greus a 1.500 i les molt greus a 3.000 euros. A més, Fernández vol canviar algunes de les tipificacions actuals de la norma i planteja que orinar al carrer passi a considerar-se un fet greu perquè "afecta la dignitat de la ciutat" i que fer destrosses al mobiliari urbà passi de greu a molt greu.

El candidat dels populars ha assegurat que "volem una Tarragona cívica i neta" perquè "el civisme és fonamental en cas també de la neteja". En aquest sentit, l'alcaldable ha apuntat que una part substancial de la feina que fan els operaris de neteja és fer front a pràctiques incíviques "absolutament inacceptables". Així, l'alcaldable ha recordat que, fa unes setmanes, el consistori va haver de gastar més de 4.000 euros en netejar un centenar de pintades que es van fer a la Part Alta.

Alejandro Fernández ha explicat que "de forma sorprenent, amb un pensament de progressisme radicalment erroni i equivocat, l'equip de govern municipal ha aprovat una reducció dràstica de les sancions per incivisme". "Creiem que és un greu error i que s'ha convertit, com s'ha demostrat posteriorment i va reconèixer el mateix Ballesteros, en una invitació a l'incivisme", ha dit.

El candidat del PP ha recordat que les infraccions lleus, com llençar objectes a la via pública i fer les necessitats fisiològiques al carrer, que abans tenien 750 euros de multa, ara en tenen 100. Pel que fa a les greus, com generar destrosses als espais públics i del mobiliari urbà, ha afirmat que van passar de 1.500 euros a entre 100 i 300 euros i, les molt greus, com encendre foc sense autorització o maltractar i vulnerar la dignitat de les persones, van passar de 3.000 euros a 500 euros.

Per aquest motiu, Fernández ha apuntat que, en la majoria de tipificacions, demanen tornar a les multes anteriors i que "una lleu sigui de 750 euros, una greu de 1.500 euros i una molt greu de 3.000 euros. A més, Fernández vol canviar algunes de les tipificacions actuals de la norma i planteja que orinar al carrer passi de lleu a greu i es multi amb 1.500 euros i que destrossar el mobiliari passi de greu a molt greu i se sancioni amb 3.000 euros.

Segons el popular, "la bonhomia de Ballesteros queda molt bé pels jocs florals i per exercicis de posicionament polític benpensant, però en cap cas funciona. El què funciona és la mà dura i la tolerància zero, com han demostrat els grans alcaldes", ha conclòs.

Temas

  • Municipals 2015

Comentarios

Lea También