El PSC de Reus crearà una gran zona verda al nord de la ciutat

Vallès vol enjardinar els 36.000 metres quadrats en desús on hi havia la fira provisional, darrere l'estació de tren

19 mayo 2017 22:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El PSC de Reus planteja una gran zona verda al nord de la ciutat, darrere l'estació de tren. El cap de llista Francesc Vallès s'ha reservat aquest projecte en la recta final de la campanya electoral. Vallès vol aprofitar els 36.000 metres quadrats asfaltats on s'hi va instal·lar provisionalment la fira. Amb la inauguració, l'any 2011, de la nova fira al Tecnoparc, les naus i l'immens solar van quedar tancats i en desús. Vallès és partidari de canviar l'asfalt per gespa i enjardinar tot l'àmbit perquè esdevingui el pulmó verd més gran de Reus, dotat d'un auditori i una cafeteria. El cost, segons el PSC, seria mínim, però caldria arribar a un acord amb Adif perquè cedís els terrenys i requalificar-los.

La peça rectangular de solar que s'allarga des de la rotonda de la carretera de Castellvell fins a la del barri Gaudí, limitada per l'avinguda del Comerç i la via del tren, és on els socialistes volen situar-hi la zona verda més gran de la ciutat, superant espais actuals com Mas Iglesias o el parc de Sant Jordi, relativament a prop d'on el PSC dibuixa aquest nou parc.

L'àmbit es troba en desús des del 2011, quan les instal·lacions de la fira es van traslladar al Tecnoparc. Els socialistes volen treure'n partit i reconvertir-lo en un espai verd on s'hi puguin desenvolupar activitats culturals, esportives i de lleure. Per això, hi preveuen un auditori extern i també un servei de cafeteria en règim de concessió administrativa.

"Volem esponjar la ciutat, volem oxigenar-la i obrir-la en un espai que tradicionalment ha estat un cinturó de formigó al nord de Reus que encorseta el creixement de la ciutat; la nostra proposta és treure el mur de l'avinguda del Comerç, tan alt i ample, i enretirar-lo fins pràcticament al nivell d'on es troba la via del tren", ha explicat Francesc Vallès.

Vallès garanteix que l'àmbit quedaria ben connectat amb la ciutat. Ara només s'hi pot accedir per les rotondes que hi ha als extrems de l'immens solar. El PSC planteja la continuïtat del carrer Ample fins al futur parc, amb una passarel·la soterrada o alçada per salvar la via del tren, la principal barrera entre el centre i la zona nord de la ciutat.

El projecte, segons el candidat, ajudaria a revitalitzar aquesta zona nord, sobretot la Boca de la Mina, així com dignificar el barri Gaudí, "que ha estat sempre atrapat per la via del tren", ha dit Vallès. A la nova zona verda de lleure s'hi podran llogar bicicletes i, segons el PSC, pot ser un espai ideal com a punt d'arribada i sortida d'esdeveniments esportius.

Vallès és conscient de la necessària negociació amb Adif, propietaria del solar. "Apostem per la cessió dels terrenys, per exemple, a 75 anys, ja que Adif no té previst expandir-se en aquesta estació", ha afirmat. El PSC també creu que l'obertura a promotors per fer l'auditori pot ajudar a estalviar despesa per fer realitat un projecte de cost "mínim".

 

Comentarios
Multimedia Diari