El PSC de Reus es compromet a oferir una hora de formació complementària als escolars de la ciutat

El programa dels socialistes inclou la creació d'un banc municipal de llibres de text i la creació d'un sistema de beques universitàries

ACN

Whatsapp

El candidat del PSC a l'alcaldia de Reus, Francesc Vallès, s'ha compromès a oferir una hora de formació complementària als escolars de la ciutat per equiparar el nombre d'hores lectives que reben independentment del centre on estudiïn. Segons ha precisat, aquesta hora serviria per estudiar anglès, música, esports o fer classes de reforç, a partir de fórmules consorciades o convenis amb centres educatius i associacions de mares i pares que ho desitgin, a més de les associacions i clubs de la ciutat. El PSC també vol crear un banc municipal de llibres de text així com un sistema de beques universitàries per als alumnes amb millors notes que, posteriorment, hauran de retornar socialment a la ciutat.

Vallès ha assegurat que la prioritat del programa educatiu dels socialistes a Reus passa per "garantir les mateixes oportunitats a tots els nens, perquè sense educació no hi ha futur ni qualitat de vida". Per això, considera "bàsic" que sigui el mateix Ajuntament qui faciliti les eines als col·legis i escolti "de forma activa" quines són les seves necessitats.

Addicionalment, el candidat ha proposat crear beques per realitzar estudis superiors o de grau a l'estranger "per aquells alumnes de Reus que hagin excel·lit en els seus estudis". Segons ha precisat, la mesura seria impulsada mitjançant la creació d'una fundació públic-privada que becarà a aquests alumnes "als quals se'ls demanarà un retorn un cop hagin acabat els estudis i estiguin inserits al mercat laboral de forma que s'incorporin al patronat de la fundació amb el compromís que faran aportacions per finançar les beques".

Paral·lelament, també ha anunciat la seva aposta per crear un banc de llibres de text amb el qual l'Ajuntament cedirà els llibres que necessitin a les famílies amb menys recursos, un material que haurà de ser retornat en acabar el curs per a la seva reutilització. "Parlarem també amb les associacions de pares i mares, perquè sabem que n'hi ha que ja treballen en aquesta línia, i buscarem sinèrgies per que la ciutat s'impliqui de forma coordinada", ha apuntat el candidat.

Vallès ha anunciat també la seva proposta de doblar els plans d'ocupació de l'Ajuntament de Reus, dels quals destinarà un 10% a la contractació de professors i mestres que estiguin a l'atur, "perquè puguin col·laborar amb les escoles que ho desitgin per impartir la sisena hora o en classes de suport", ha dit.

Temas

  • Municipals 2015

Comentarios

Lea También