El PSC de Tarragona proposa l’adquisició de material escolar per a centres d’alta complexitat

La portaveu Sandra Ramos afirma que “és una petita inversió que té un gran impacte social”

23 abril 2020 10:50 | Actualizado a 23 abril 2020 10:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup Municipal Socialista ha proposat al govern municipal la necessitat d’adquirir material escolar pels 11 centres educatius tarragonins qualificats d’alta complexitat.

Sandra Ramos explica que veient la necessitat d’algunes famílies de disposar de material escolar a les seves llars per a poder dur a terme les tasques escolars i seguir el curs en les millors condicions possibles, caldria disposar d’una partida per poder fer arribar material a les famílies que el necessitin.

Els socialistes calculen un cost mínim aproximat de 3.300€, el que suposa “una petita inversió que té un gran impacte social” afirma Ramos. La distribució i repartiment d’aquest material caldrà coordinar-lo amb la direcció de les escoles i/o els Serveis Territorials.

Caldria també ser àgils en la gestió del subministrament del material, tant de l’escolar com del tecnològic, realitzar l'adquisició i la distribució amb la major celeritat per respondre amb l’eficiència i eficàcia que cal complir com a administració pública. Cal garantir el dret a l’educació a tots els infants i adolescents sense discriminació de cap mena.

El PSC titlla aquesta mesura com “imprescindible”, ja que segons la seva portaveu “aquesta crisi la superarem sense deixar ningú enrere”. Ramos recorda que també caldria accelerar el procés de compra del material informàtic, valorat en 15.000€, que ja van proposar al govern local, donat que la Generalitat no ha cobert aquesta necessitat.

Un dels objectius de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, el 4 «Educació de Qualitat», és garantir l’equitat del sistema educatiu a través de mesures específiques per l’alumnat en condicions socials desfavorides i així ho recullen totes les normatives educatives: equitat i excel·lència, posant el focus en evitar el risc d'exclusió social.

Comentarios
Multimedia Diari