El PSC del Vendrell demana 'generositat' a la resta de partits

Martí Carnicer, amb 4 regidors, reconeix que la solució serà 'complexa' i insta els partits a aparcar les divergències en qüestions nacionals

19 mayo 2017 22:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El PSC del Vendrell ha demanat a la resta de partits que prioritzin la "generositat" i facilitin l'entesa per crear el proper govern. Els socialistes han lamentat la fragmentació del consistori -on han guanyat amb una majoria de 4 regidors dels 21 del Ple-, però consideren que el proper govern haurà de reflectir la diversitat política. El cap de llista, Martí Carnicer, ha iniciat els contactes amb tots els grups excepte Plataforma per Catalunya, mantenint oberta la possibilitat d'arribar a una majoria absoluta o bé d'elaborar un govern en minoria amb suports puntuals. En tots els casos, Carnicer ha demanat aparcar les divergències en qüestions nacionals i ha reconegut que la solució serà "complexa".

Martí Carnicer ha insistit aquest dimecres en roda de premsa que "alguna cosa ens haurem de deixar a banda" per poder assolir un acord amb altres grups polítics que reforcin els 4 regidors que ha aconseguit el PSC com a llista més votada. Els resultats electorals provoquen que Carnicer hagi de signar una entesa, com a mínim, amb tres partits més si vol governar amb majoria absoluta. El Vendrell "serà governable o ingovernable depenent de la voluntat que hi posem els regidors", ha apuntat.

Segons Carnicer, el partit treballa tant per aconseguir una majoria àmplia que exerceixi a partir del dia de la investidura, com per signar un govern amb menys regidors que pugui signar acords puntuals amb la resta de grups en funció de les qüestions que es debatin al Ple. Carnicer ha assegurat que les dues opcions són possibles en aquests moments, i ha afegit que en tots els casos l'Ajuntament haurà de posar en marxa "mecanismes de consens" tant polítics com ciutadans que facilitin la presa de decisions.

El líder socialista del Vendrell ha instat els grups a evitar traçar "línies vermelles" en àmbits que sobrepassin la política municipal. Carnicer ha fet una crida a diferenciar les qüestions nacionals de les estrictament locals. En els punts que poden provocar divergències entre formacions, ha assegurat que el PSC "ocupa una posició central, que equilibra resultats". Tot i ser conscient que els grups poden reivindicar una posició de partit pròpia en temes com el procés sobiranista, Carnicer ha demanat "posar en 'stand by'" aquestes qüestions.

El cap de llista del PSC ha estat totalment hermètic i no ha detallat quines han estat les converses realitzades fins ara i les respostes obtingudes. Davant l'anunci que la nit electoral ja van fer formacions com Som Poble i Sí Se Puede El Vendrell assegurant que no entrarien a formar part de cap govern, Carnicer ha criticat aquesta postura i ha sentenciat que quedar-se a l'oposició pot "bloquejar l'Ajuntament".

 

CiU, predisposada al diàleg

La segona llista més votada al Vendrell ha estat Convergència i Unió, amb 3 regidors. La cap de llista, Eva Serramià, també s'ha mostrat predisposada al diàleg, a excepció de dialogar amb Plataforma per Catalunya. Amb la resta de grups, però, ha assegurat que veu possible l'entesa per desplegar un "projecte de ciutat" comú. La candidata nacionalista ha dit a l'ACN que "el ventall no dóna opcions" i obliga els partits a "parlar entre tots", si bé també veu factible treballar amb les formacions amb qui tenen "més afinitats" per comparar els projectes. Serramià ha insistit que la voluntat no és ocupar "un lloc" a l'Ajuntament, sinó prioritzar el futur del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari