Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PSC denuncia que 1.200 tarragonins discapacitats no poden votar

El diputat Joan Ruiz culpa "a la desídia del Govern del PP"

EFE

Whatsapp
Joan Ruiz, en imatge d'arxiu. Foto: Pere Ferré

Joan Ruiz, en imatge d'arxiu. Foto: Pere Ferré

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha denunciat avui que "més de 1.200 tarragonins amb discapacitat intel·lectual o psicosocial no poden votar", una circumstància de la qual culpa "a la desídia del Govern del PP", informa el partit.

Ruiz ha recordat que el Govern socialista va aprovar, el 2011, la llei d'adaptació a la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat.

Aquesta normativa persegueix donar compliment a l'exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat, la qual cosa inclou el seu dret electoral.

El 2013, el Congrés va aprovar una proposició no de llei que instava al Govern a aplicar aquesta regulació, però segons Ruiz, des d'aleshores "no s'ha fet absolutament res".

El socialista afegeix que aplicar aquesta nova normativa "no comporta cap despesa econòmica pressupostària per a la seva execució", per la qual cosa li sembla "increïble" que no s'hagi avançat a aplicar aquesta llei.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También