El PSC proposa una ordenança d'estètica urbana a Tortosa

Els socialistes volen dotar de més rigor històric la Festa del Renaixement

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat del PSC a Tortosa, Enric Roig, ha presentat les seves propostes en l'àmbit del turisme per tal que la ciutat lideri el protagonisme del territori aprofitant els actius i recursos que té a partir de quatre eixos: patrimoni històric, cultura, patrimoni natural i gastronomia. Entre la setantena d'actuacions proposades hi ha la creació d'una ordenança d'estètica urbana que estructuri el nucli urbà a través de corredors turístics, plans de regeneració dels espais públics relacionats amb l'activitat turística, i la il·luminació dels espais emblemàtics de la ciutat com les muralles. A més, Roig vol donar un nou impuls a la Festa del Renaixement, dotant-la de més rigor històric.

El candidat del PSC creu que el turisme és una oportunitat per a Tortosa i pot ajudar a crear centenars de llocs de treball. Malgrat reconèixer que en els darrers anys el govern de CiU ha fet una aposta clara pel turisme a la ciutat, Roig creu que no ha estat suficient perquè la ciutat aprofiti al màxim el potencial que té.

Entre la setantena de propostes per tal que Tortosa esdevingui "una ciutat oberta al turisme", Roig ha destacat l'impuls de plans de regeneració dels espais públics relacionats amb l'activitat turística. Aquests inclourien la neteja i manteniment d'aquests espais, l'enjardinat, la renovació del mobiliari urbà, la reordenació de zones d'aparcament, el soterrament del cablejat, i la millora de la il·luminació monumental i urbana.

Els socialistes també aposten per potenciar el call jueu, posar en marxa un pla de formació de perfils professionals associats al turisme per a forma a joves a l'atur, ampliar els horaris de visita dels principals espais històrics de la ciutat, i crear un punt d'atenció al turista al centre històric.

El candidat també ha explicat que volen un conveni amb l'església per a la utilització dels recursos del patrimoni religiós en la creació de producte turístic com la ruta per les esglésies i convents de la ciutat, i ha avançat que el PSC elaborarà una ordenança d'estètica urbana que estructuri el nucli urbà en corredors turístics. Aquests corredors estarien senyalitzats per a vianants i sense barreres i mantindran la identitat del paisatge urbà i una especial regulació del trànsit. En el marc d'aquesta ordenança, a més, es plantegen rebaixes de l'ICIO i l'IBI per estimular la rehabilitació i embelliment dels espais privats.

A més, i coincidint amb els vint anys de la Festa del Renaixement, Roig ha assegurat que volen donar-li un nou impuls dotant-la de major rigor històric i recuperant alguns dels actes previs com els Col·loquis.

Comentarios
Multimedia Diari