El Papa escull quatre tarragonins entre els Missioners de la Misericòrdia

Formen part d'un grup de 800 religiosos

19 mayo 2017 20:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El papa Francesc ha escollit 800 religiosos i capellans com a Missioners de la Misericòrdia, entre els quals figuren 23 catalans, ha informat avui el portal d'informació religiosa CatalunyaReligió.cat.

Tots ells participaran en un acte amb el Papa el dimecres de Cendra, 10 de febrer, i entre els capellans escollits estan els teòlegs Salvador Pié i Ramon Prat, el liturgista Joan Baburés, el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya Joan Planellas i el vicerector del Seminari Major Interdiocesà Jaume Casamitjana.

Entre els religiosos catalans figuren el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau, el claretià Ramon Olomí i el jesuïta Lluís Victori, entre d'altres.

La figura dels Missioners de la Misericòrdia és una nova iniciativa del papa Francesc dins la convocatòria de l'any de la Misericòrdia, en què els envia a promoure en les seves diòcesi el missatge d'aquest Any Sant.

En la Butlla de l'abril passat Francsc diu que "seran, sobretot, signe viu de com el Pare acull tots els qui estan a la recerca del seu perdó. Seran missioners de la misericòrdia perquè seran els artífexs davant tots d'una trobada carregada d'humanitat, font d'alliberament, rica de responsabilitat, per superar els obstacles i reprendre la vida nova del Baptisme".

En el mateix text el Papa demana "que s'organitzin en les Diòcesis 'missions per al poble' de manera que aquests Missioners siguin anunciadors de l'alegria del perdó, que se'ls demani celebrar el sagrament de la Reconciliació per als fidels i que siguin abans que res predicadors convincents de la misericòrdia.

Francesc va encarregar la selecció d'aquests Missioners de la Misericòrdia en el Pontifici Consell per a la Nova Evangelització que presideix Rino Fisichella.

Entre d'altres aspectes, es buscava un perfil de capellans "capaços d'expressar la proximitat amb Déu", bons predicadors i confessors, i amb disposició per moure's i fer-se presents en les perifèries.

Els noms escollits han estat avalats o proposats pels bisbes diocesans.

Catalunya tindrà Missioners de Misericòrdia de tots els bisbats i serà una de les zones amb més capellans destinats a aquesta missió.

Els catalans elegits són: Jaume Gené i Josep Mateu (Tarragona) Salvador Pié (Barcelona); Joan Baburés, Josep Puig, Joan Planellas (Girona); Ramon Prat, Gerard Soler, Daniel Turmo (Lleida); Bernabé Dalmau (benedictí), Ramon Olomí (claretià), Josep Roca (Fill de la Sagrada Família) (Sant Feliu de Llobregat); Antoni Bonet, Josep María Montiu (Solsona).

També David Abadias, Lluís Victori (jesuïta) (Terrassa); Xavier Vilanova, Ivan Cid (Tortosa); Ignasi Navarri i Antoni Elvira (Urgell); Jaume Casamitjana i Joan Casas (Vic).

El papa va obrir l'Any de la Misericòrdia el passat 8 de desembre i s'allargarà fins al 20 de novembre del 2016.

Comentarios
Multimedia Diari