El Parc Natural de Montsant presenta les activitats per a aquest semestre

L'agenda inclou els guiatges, els tallers i les jornades d'educació ambiental que coordina el parc, i propostes d'empreses privades

Redacció

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'una de les activitats que es realitza al Parc Natural de Montsant. Foto: Cedida

Imatge d'arxiu d'una de les activitats que es realitza al Parc Natural de Montsant. Foto: Cedida

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha elaborat una nova agenda d’activitats que es podran realitzar durant l’hivern i la pròxima primavera, amb l’objectiu de donar a conèixer el valuós patrimoni natural, cultural i paisatgístic d’aquest espai protegit del Priorat.

El programa inclou per a aquest primer semestre de l’any els guiatges, els tallers i les jornades d’educació ambiental que coordina el Parc, així com propostes d’excursionisme interpretatiu, sortides naturalístiques, cursos i tallers monogràfics.

Les activitats s’inicien al febrer amb l’organització del Cinquè Cens de Duc a Montsant. Es tracta d’una jornada, de tot el dia, que consistirà en un taller de formació per aprendre a diferenciar el cant dels rapinyaires i distingir el del duc, una mostra de falconeria i la realització del cens.

Per divulgar els valors culturals immaterials s’ha organitzat un taller per conèixer l’ofici de mestre marger i l’activitat sobre l’apicultura a Montsant i els seus aprofitaments en l’actualitat. Com a novetat i per difondre el patrimoni gastronòmic de Montsant i del Priorat, el 21 de febrer s’ha organitzat un taller de cuina a càrrec de Mariona Quadrada.

El mateix dissabte hi ha prevista la inauguració i el lliurament de premis del II Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montsant que l’any passat duia el lema: Rocs, balmes i coves. L’exposició es podrà visitar a la seu del Parc fins al 31 de maig.

Col·laboració amb empreses

L’agenda d’activitats del Parc Natural de Montsant també inclou l’oferta de les diverses empreses d’activitats que treballen en l’àmbit del Parc i dels seus municipis.

Entre les propostes, hi ha excursions que porten al descobriment de paratges insòlits a càrrec de les empreses Catsud i El Brogit Guiatges, i també tallers-sortides organitzades pel Parc per descobrir els rèptils i amfibis de Montsant a càrrec del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), o la sortida naturalística per conèixer en profunditat la flora singular i protegida de Montsant.

Des de fa anys, també es realitza, amb la participació dels Serveis de Cultura a Tarragona, la sortida Descobrim la vall de Cavaloca i mas Roger, a càrrec de la museòloga Montserrat Caballero.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También