El Parc de Nadal més circense a Valls

La proposta s’allargarà fins al pròxim 2 de gener i l’objectiu és aplegar petits i grans i que experimentin els tallers

31 diciembre 2017 09:39 | Actualizado a 31 diciembre 2017 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc de Nadal de Valls dedica l’edició d’enguany a la temàtica del circ i els jocs populars. La proposta va començar el dijous 28 de desembre a la tarda. L’escola Enxaneta acull el taller de circ més gran de Catalunya a càrrec de la Companyia Passabarret.


Per la seva part, Dèlia Batet de la Companyia Passabarret va explicar ahir que «els tallers de circ estan pensats també per als adults». Les activitats circenses van des dels equilibris sobre objectes a les tècniques aèries, així com malabars, xanques o la corda fluixa. També destaquen les propostes per als més petits amb un espai de fins a cinc anys. I és que la Companyia Passabarret fa quatre anys que participa en el Parc de Nadal cedint la carpa i ensenyant a tots els nens les diferents disciplines del circ.


Jocs populars
El Parc de Nadal de Valls té com a eix central els jocs populars, amb el segell distintiu d’uns materials que els han aportat els ciutadans   Es posa èmfasi en la idea del reciclatge i ja fa tres anys que es realitza a l’escola Enxaneta de Valls.


Diferents escoles de Valls i associacions han recollit els últims mesos taps de suro, brics de plàstic... material reciclat que permetrà a tots els nens realitzar les manualitats o poder jugar. Com a novetat d’enguany, 22 bars de la localitat s’han sumat a la iniciativa i han recollit material reciclat. Els tallers sobre jocs populars començaran el 2 de gener fins al dia 4 i es faran les activitats de circ a la carpa. Imma Piñas, de l’entitat Cel Rogent i dinamitzadora, va assegurar que «l’objectiu del Parc de Nadal és que el nen experimenti, i ho faci tot ell».

Les associacions plantegen vuit tallers de temàtica teatral i castellera entre altres, que es divideixen en diferents grups d’edat.


Les dotze entitats participants del Parc de Nadal són Cel Rogent-Educació Ambiental, que coordina els continguts, l’Associació Verge de la Candela, l’Agrupament Escolta Verge de la Candela, l’Associació Porta Oberta, l’Associació Trèvol, la Colla Joves Xiquets de Valls, el cor Koré de l’associació coral Suite Cor, la Coral infantil Cors Alegres, l’Esplai Esquirols, Teatralitzat i la Unió Anelles de la Flama, així com la Companyia Passabarret, amb la carpa i els seus jocs d’habilitats circenses.

Comentarios
Multimedia Diari