El Parlament aprova avui la vegueria del Penedès

19 mayo 2017 16:27 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple del Parlament ha d’aprovar avui la creació de la vegueria del Penedès, una iniciativa que reclama des de fa dotze anys la Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP).

El Parlament té previst celebrar avui el debat final de la proposició de llei d’adaptació de la llei de vegueries, a la nova comarca del Moianès i a la creació de la vegueria del Penedès.

La proposició la van presentar Junts pel Sí, el PSC, Catalunya Sí que es pot i la CUP i arriba al ple amb quatre esmenes, tres del PPC i una del PSC.

La iniciativa modifica la llei de vegueries per crear la del Penedès, que inclourà els municipis de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, excepte vuit municipis d’aquesta comarca.

Des de la PVP, Félix Simon diu que l’aprovació obre la porta al nou estatus del Penedès en la futura organització territorial de Catalunya. Manel Cervera considera «important» que s’aprovi abans de portar a terme les denominades «estructures d’estat».

Simon destaca la necessitat que totes les empreses i administracions «pensin en un Penedès de 72 municipis, ja que els grans projectes han de néixer dins de l’àmbit Penedès, i no pensar en cada comarca per separat».

En aquest àmbit, la plataforma ha donat a conèixer que el grup de treball encarregat de dissenyar el Pla Territorial del Penedès ha completat la redacció del document. És un text que mostra, a partir de l’estat actual dels treballs, l’estructura final a completar i els continguts a desenvolupar i planteja una sèrie d’escenaris demogràfics i econòmics amb un horitzó del 2031.

«Es tracta de població, ocupació, atur i habitatge, a partir dels quals s’estableixen uns principis rectors respecte als tres sistemes territorials bàsics: espais oberts, assentaments, i infraestructures de mobilitat i transport».

Comentarios
Multimedia Diari