El Parlament demana l'arxivament del cas Expert de l'Arboç de fa 11 anys

Quetre treballadors i dos sindicalistes s´enfronten a penes de presó per una jornada de vaga pel tancament de la fàbrica

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parlament de Catalunya va donar suport als quatre treballadors i dos sindicalistes pels quals la Fiscalia demana presó d’entre tres quatre anys pels fets succeïts durant una jornada de vaga a l’empresa Expert de l’Arboç l’any 2004.

CUP, ICV-EUiA, ERC, PSC i CiU van recolzar la sol·licitud d‘arxivar el cas «donada la dilació del temps en la causa, i que fins i tot la Fiscalia va proposar l’any 2010». El grup de suport als encausats destaca com l’amenaça de presó per uns fets de fa 11 anys «pot tenir conseqüències irreparables pels encausats, les seves famílies i el seu entorn més pròxim».

Els fets van succeir el 20 de juliol de 2004. En unes jornades de vagues pel tancament de la planta però que mantenia la producció amb personal d’empreses de treball temporal, va haver-hi una càrrega de la Guàrdia Civil. El cos va denunciar als manifestants per resistència a l’autoritat i contra el dret al treball, ja que es va dir que impedien accedir al centre a altres treballadors. La planta de l’Arboç ja va tancar amb acords entre empresa i treballadors, però ara el 9 de juliol s’ha de jutjar els fets denunciats.

Els quatre extreballadors d’Expert i dos sindicalistes creien que el cas ja estava arxivat. «Vanessa, Yolanda, Sandra, Juan, Pedro, Juan Antonio i les nostres famílies hem d’afrontar una situació cruel i inesperada», segons expliquen i diuen que «la dilació del procés ha fet que la nostra situació personal i familiar hagi canviat molt al llarg d’aquests 11 anys». Avui ja tots són pares.

Els encausats van demanar l’arxivament del cas mitjançant una proposta de resolució d’urgència a la Comissió d’Interior que s’ha de reunir el 2 de juliol.

El grup de suport als encausats ha organitzat per avui (20.00 h a la plaça Nova del Vendrell) un acte per fer força per l’arxivament del cas. A l’acte, a més dels encausats pel Cas Expert, hi participarà Ismael Benito i Dani Ayyash, els dos joves que també s’enfronten a una pena de presó pels aldarulls a Barcelona durant la vaga general del 29-M de 2012.

En aquest cas l’Ajuntament de Barcelona ha retirat la seva denúncia, però queda la de la Fiscalia i la de la Generalitat. A l’acte també hi serà Silvia Vilullas del grup de suport als encausats del 4-F (Ciutat morta).

Comentarios
Multimedia Diari