El Parlament rebutja la compareixença de l'advocat d'IQOXE a la comissió d'estudi de la petroquímica

Els parlamentaris havien acordat inicialment que hi participessin directius de la companyia

27 octubre 2020 17:10 | Actualizado a 27 octubre 2020 17:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parlament ha rebutjat la compareixença de l'advocat i portaveu d'IQOXE, Javier Fontcuberta, a la comissió d'estudi de la petroquímica de Tarragona. Fontcuberta havia de participar en la sessió d'aquest dimarts juntament amb Ferran Cabré, un enginyer de la companyia, per donar la seva visió dels fets succeïts a IQOXE (La Canonja) el 14 de gener, quan una explosió en un reactor d'òxid d'etilè va explotar i va causar la mort de tres persones. El diputat de la CUP, Vidal Aragonès, ha recordat que la comissió havia acordat escoltar els directius de la companyia i ha sol·licitat a la mesa rebutjar la participació de Fontcuberta i Cabré. Una petició que després d'uns minuts de debat ha estat acceptada.

Per la seva banda, IQOXE ha emès un comunicat en el qual "lamenta que se l'impedeixi donar explicacions en seu parlamentària". Per la companyia els dos representants designats "eren plenament idonis per donar contingut a la sessió". IQOXE també ha recordat que les persones investigades, entre les quals hi ha màxims dirigents, "tenen limitada la seva capacitat de resposta en seu parlamentària" per la investigació judicial que hi ha en marxa.

En la sessió d'aquest dimarts també hi ha intervingut el científic Emilio Palomares, director de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ).

Comentarios
Multimedia Diari