El Pessebre Vivent de la Pobla, 39 anys de 'misteri' nadalenc

Aquest diumenge, la representació del Naixement va tornar a tenir cos i ànima per oferir-lo a petits i grans. Quaranta-cinc minuts de relat en viu i en directe

19 mayo 2017 23:52 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sí que ho és una mena de misteri. Ahir diumenge, quan la fosca estenia el seu mantell, al turó de l’ermita de la Mare de Déu de Montornès, el misteri de Nadal, representat en el Naixement va tornar a tenir cos i ànima per oferir-lo en representació plàstica, a petits i grans, d’arreu de les comarques, al llarg de tot el cicle nadalenc.

I és un petit ‘misteri’ perquè al llindar dels 40 anys, aquest espectacle nadalenc a la Pobla de Montornès segueixi viu, a través del relleu generacional i organitzatiu, impulsat per tantes persones que el fan possible, des que l’associació Amics de Montornès el va impulsar l’any 1975, fins ara.

Ho manifestà Alfred Rofes, el president de l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla, amb paraules d’agraïment envers Amics de Montornès, l’entitat «que el va crear i representar durant 35 anys», a l’Ajuntament de la Pobla «pels 2 anys de transició, evitant que es perdés».

Rofes també comentà que en la següent representació del Pessebre Vivent de dijous, dia de Nadal, abans del primer passi es farà un minut de silenci en record del recentment traspassat Josep Maria Sardà, que durant molts anys va presidir Amics de Montornès, i també en memòria del matrimoni Joan Parera i Rosalia Abelló, que van formar part del grup que escenifica el pessebre.

La fredor es fa notar dalt del puig de Montornès, però a l’entrada els visitants del Pessebre van poder matar el fred, amb una bona tassa de caldo calent, o bé una infusió, per gentilesa de Caldo Aneto.

A partir d’aquí, una gernació, en grups de 150 persones aproximadament, s’endinsà per espai d’uns quaranta-cinc minuts, seguint el relat sonor i guiats per un vell pastor, els quinze quadres escènics que conformen l’espectacle, a més d’alguns passatges intermedis que els entrellacen, partint del diorama de l’Anunciació a Maria fins a arribar a l’espai de Joia en el Camp, en què, com a comiat, s’ofereix pa torrat amb oli i un traguet de vi.

Unes 250 persones fan possible aquest espectacle nadalenc, al voltant de l’ermita de Montornès. Enguany s’ha procedit a una acurada neteja del ramatge que l’envolta, per millorar la visió dels diorames vivents, així com la col·locació de baranes de fusta «per millorar-ne la seguretat dels grups», explicava Alfred Rofes.

I és que tothom, sobretot els més petits, es quedaven ahir bocabadats en veure quadres tan vius com el de la pagesia, amb el doll d’aigua i l’aviram (galls, gallines, ànecs) que se les campa mentre menja el gra; la Lluita entre el bé i el mal, amb efectes especials allà a la fondalada; l’Anunciata als Pastors, el Naixement, o la sorprenent aparició de l’Àngel de la Pau, que sobrevola la copa dels pins, són alguns dels quadres que desperten més admiració.

En aquesta 39a edició del Pessebre s’ha ampliat el calendari d’actuacions, que passa a tenir-ne 7 –2 més que l’any l’anterior–, concretament els dies, 21, 25, 26 i 28 de desembre, de 18 a 20 hores; també els dies 4, 6 i 11 de gener, de 18.30 a 20 hores. El preu de l’entrada és de 7 euros per als adults i de 4 euros per als menors.

Comentarios
Multimedia Diari