El Pius Hospital de Valls habilita un punt fix de donació de sang

L’espai obrirà cada dimarts de les deu del matí fins a les dues del migdia i l’objectiu és incrementar el volum de les reserves 

01 febrero 2018 09:44 | Actualizado a 01 febrero 2018 09:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pius Hospital de Valls serà, a partir del proper dimarts, dia 6 de febrer, punt de donació de sang, en una iniciativa impulsada pel Banc de Sang i Teixits.

Així, a partir d’aquesta data, es podrà donar sang al Pius tots els primers dimarts de cada mes de 10 a 14 hores, en una iniciativa que el Banc de Sang i Teixits ha estès en els últims temps també a altres centres hospitalaris.

Fins ara, l’hospital Joan XXIII de Tarragona, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta a Tortosa ja oferien aquest servei, i s’hi afegeixen els hospitals del Vendrell i Santa Tecla.

El regidor de salut, Martí Barberà, va assegurar ahir en roda de premsa que «des de fa temps teníem l’objectiu de tenir un punt permanent de donacions de sang».

A més el Banc de Sang i Teixits espera poder ampliar el volum de donacions a la comarca, xifrat en unes 1.200 anuals de mitjana.

El president de l’Associació de Donants de Sang de Valls i l’Alt Camp va afimar que «ara els usuaris tindran més facilitats per donar sang».

Des del Banc de Sang i Teixits s’espera que la implantació d’aquest punt fix permeti ampliar el colum de donants a la demarcació. L’any passat 31.314 persones van donar sang a les comarques de Tarragona.

La coordinadora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, Núria Vilanova, va manifestar que «volem incrementar el volum de les nostres reserves ja que aquest any hem augmentat fins a un 4%».

Comentarios
Multimedia Diari