El Pla de la Seu espera dosi de gamma extra per partida doble

Els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants volen fer el 2de9 amb folre i manilles davant la catedral. Els Xiquets de Tarragona buscaran completar tres castells de vuit per primer cop enguany

07 julio 2018 10:29 | Actualizado a 17 julio 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Pla de la Seu acull aquesta tarda la vuitena edició de la cita castellera que se celebra en aquest espai tan icònic de la ciutat de Tarragona. Repetint cartell de colles per cinquena temporada consecutiva, Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i Castellers de Sant tornaran a portar els seus màxims castells en aquest punt de la temporada.

Els Xiquets de Tarragona arriben per sota del nivell d’altres temporades a la cita del Pla de la Seu. La manca de continuïtat amb els castells bàsics de vuit i el problema amb el seu local social a principi de curs, han marcat el primer tram de temporada dels matalassers. Tot i l’ensopegada amb el 2de8 amb folre per Sant Joan, els de Sergi Feijoo volen mostrant la bona feina feta al pati d’assaig, que dista molt del que s’ha vist dels tarragonins a plaça aquest any. En aquest sentit, l’aposta dels ratllats implicaria tornar a completar el 3 i el 4de8 i fer-ho amb tranquil·litat i descarregar el primer 2de8 amb folre del curs després de només poder coronar-lo fa dues setmanes. Els Xiquets també treballen estructures de la gamma alta de vuit com el 5de8 que també podria veure la llum en funció dels darrers assajos d’aquesta setmana.

Els Castellers de Vilafranca volen estrenar la gamma extra a Tarragona. Una mica menys revolucionats que altres anys, els Verds atacaran el primer 2de9 emmanillat de l’any a la cita d’aquesta tarda. Després de completar el 3de9 amb folre i pilar i d’intentar el 4de9 sense folre sense èxit l’any passat, l’objectiu d’avui és completar la primera tripleta de nou pisos del curs per començar a assentar les bases de l’intens mes d’agost que tenen els vilafranquins cada temporada. Els de Toni Bach tancarien amb un pilar de mèrit, presumiblement el pilar de set amb folre.

Els Castellers de Sants també arriben a Tarragona amb ganes de fer una gran passa endavant abans de marxar de vacances estiuenques, típic en l’estiu de la colla barcelonina, que aturarà la seva activitat durant gairebé set setmanes. Els borinots arriben en un molt bon estat de forma, sense cap caiguda enguany, i apostaran per repetir els dos castells de nou bàsics que completaven a casa ara fa una setmana. Al doblet de nou pisos hi voldran sumar el primer 2de9 amb folre i manilles de la temporada. Tot i que els de la camisa grisa l’han completat en deu ocasions al llarg de la seva història, només ho han fet en una ocasió abans del seu període de vacances: va ser l’any 2016 a la mateixa cita que aquest cap de setmana, al Pla de la Seu.

Els Brivalls intentaran el castell de 7

Cornudella acull aquest diumenge la diada de la Canalla on els Brivalls voldran atacar el primer castell de 7 de l’any, en forma de 3de7, i acompanyar-lo del 3de6 amb el pilar i el 4de6. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau podrien portar algun castell de vuit pisos i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta hi portaran castells de sis.

Comentarios
Multimedia Diari